To je to što me zanima!

Područje oko očiju: Tražite kreme s kofeinom i retinolom

Kremu za područje oko očiju najbolje je držati u hladnjaku. Ohlađena krema će ublažiti natečenost, a aktivni sastojci zagladiti bore i ublažiti podočnjake
Vidi originalni članak

Koža oko očiju je iznimno tanka, lako puca, podložna je borama i mrljama, a sve zbog malog broja žlijezda lojnica na tom području. One hidratiziraju kožu, ali pošto ih ima manje, ne čine to dovoljno, a funkcija se smanjuje i s godinama. Upravo zbog toga, tom području potrebna je posebna njega i pomoć hidratantnih krema, piše Allure

Natečenost

Kreme na bazi kofeina i krastavaca najbolje su za natečeno područje koje se obično javlja s godinama. Drugi mogući razlozi su neispavanost, loša prehrana i alkohol. 

Tamni podočnjaci

Tamni podočnjaci najčešće su posljedica stresa, pušenja, pretjeranog izlaganja suncu, ali mogu biti i nasljedni. Ublažiti ih mogu kreme s vitaminom C i K te kojičnom kiselinom jer brišu tragove umora i daju koži zdravi izgled. Vitamini potiču proizvodnju kolagena i povećavaju elastičnost kože, dok kojična kiselina izbjeljuje mrlje. 

Bore

Tanka koža u kombinaciji sa stalnim stezanjem mišića uzrokuje pucanje i pojavu sitnih bora. U obnovi pomažu kreme s retinolom koji uklanja mrtve stanice, zaglađuje bore i potiče proizvodnju hijaluronske kiseline i kolagena zaduženih za elastičnost. 

Mini trikovi za bolju učinkovitost

  • Kremu za područje oko očiju najbolje je držati u hladnjaku. Ohlađena krema će ublažiti natečenost, a aktivni sastojci će zagladiti bore. 
  • Prije makeupa preporučuje se nanijeti kremu. Koža će korektor lakše upiti pa neće ostati grudice, a bore će biti manje vidljive. 
  • Za osjetljivo područje oko očiju najbolji izbor su kreme bez mirisa i alkohola koji može nadražiti kožu i uzrokovati iritaciju.  
Idi na 24sata

Komentari 3

  • samo di 01.10.2013.

    a niš ujutro barkafe na facu i to je to:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare