To je to što me zanima!

Pogledajte kako pripremiti biftek sa zelenim paprom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Biftek prvo ispečemo na mljevenom sušenom papru, a tek onda prelijemo umakom. Recepti su preuzeti s kulinasrkog portala crochef.com
Vidi originalni članak

Biftek se često poslužuje s nekom vrstom umaka, a jedan od omiljenih je i onaj od zelenog papra. A ako se već priprema, onda stvarno treba biti propisno papren. Zato biftek prvo ispečemo na mljevenom sušenom papru, a tek onda prelijemo spomenutim umakom od zelenog papra iz staklenke.
Sastojci 800 g junećeg bifteka (od sredine), žlica suhog zelenog papra u zrnu, 2 žlice zelenog papra iz staklenke, 50 ml konjaka, 200 ml mesnog temeljca, 150 g milerama, ulje, sol
Priprema: Zeleni papar u zrnu, ugrubo izmrvimo u mužaru i ravnomjerno rasporedimo po plitkom tanjuru. Od srednjeg dijela bifteka narežemo odreske debljine 4 cm i posolimo. Zatim svaki odrezak s obje strane nježno uvaljamo u izmrvljeni zeleni papar, premažemo uljem i stavimo peći na vruću tavu bez masnoće, sa svake strane četiri minute. Potom odreske premjestimo u prikladnu posudu, pokrijemo i stavimo na toplo mjesto. Na masnoću od prženja dodamo zeleni papar iz staklenke, kratko ga pržimo, prelijemo konjakom i usplamtimo (flambiramo). Kada se vatra ugasi, dodamo mesni temeljac, te miješajući po dnu posude pričekamo da zavrije. Zatim smanjimo vatru i umiješamo mileram. Odreske posložimo na tanjure i prelijemo umakom od zelenog papra.
www.crochef.com

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare