To je to što me zanima!

Pogledajte kako pripremiti ukusni chilli con carne

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ovo pikantno jelo kao stvoreno je za sve ljubitelje malo jače hrane, pa stoga ne oklijevajte. Recept je preuzet s kulinarskog portala Crochef
Vidi originalni članak

Sve je krenulo u Meksiku pa se malo doradilo u Teksasu, a sad na svakom letku koji Vam ostave u poštanskom sandučiću možete pronaći chilli con carne.
Sastojci: 600 g junetine bez kostiju,  3 glavice luka,  4 režnja češnjaka,  1 svježa zelena ljuta paprika,  400 g pelati rajčice,  300 ml mesne juhe,  svježa crvena ljuta papričica,  1 žlica kukuruznog brašna,  300 g crvenog graha iz konzerve,  ulje,  sol i papar
 Priprema: Prije svega meso očistimo od kožica i žilica, te narežemo na kockice. U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na srednje jakoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim u tavu dodamo meso, začinimo solju i paprom, te sve zajedno pržimo, po potrebi miješajući, dok ne ispari tekućina koju meso ispusti. Potom umiješamo protisnuti češnjak, zelenu ljutu papriku očišćenu od petiljke i sjemenki i narezanu na trakice, a čim pusti miris umiješamo sjeckanu pelati rajčicu, ulijemo toliko mesne juhe da pokrije sastojke, po želji dodamo još jednu cijelu ljutu crvenu papriku i sve zajedno kuhamo jedan sat. U zdjelicu ulijemo 100 ml vode, dodamo kukuruzno brašno, sve zajedno izmiješamo i umiješamo u lonac s mesom. Zatim u lonac umiješamo crveni grah iz konzerve i kuhamo još 10-ak minuta

www.crochef.com
.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare