To je to što me zanima!

Pohani kruh na malo drugačiji način - s karamelom i cimetom

Imate li viška kruha, a baš vam se jede nešto slatko - evo ideje! Napravite pohani kruh na ovaj način. Bit će vrlo aromatičan, sočan i naprosto neodoljiv svakom gurmanu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1/2 šalice (od 2 dl) smeđeg šećera
  • 60 g maslaca
  • žlica meda
  • 3 deblje kriške kruha
  • 3 jaja
  • 3/4 šalice mlijeka
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1/4 žličice cimeta
  • 1/4 žličice soli
  • maslac za premazivanje

Priprema:

U tavi zagrijte smeđi sećer, maslac i med stalno miješajući. Kad je smjesa postala zlatne boje, prelijte u lim za pečenje koji ste premazali s malo maslaca. Na smjesu složite kriške kruha i prelijte smjesom od umućenih jaja, mlijeka, vanilije, cimeta i soli.

Prekrijte folijom i ostavite u hladnjaku preko noći. Izvadite iz hladnjaka 30 minuta prije pečenja. Pecite u pečnici 20 do 25 minuta na 175°C.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Filomena 10.02.2017.

    više volim napraviti engleski puding od kruha ..

  • Lina39 10.02.2017.

    Ja volim kruh pohan u smjesi od umućenih jaja i naribanog parmezana sa malo papra! Prava stvar!

  • mily 09.02.2017.

    moja obitelj jako malo jede kruh, tako da ga još manje može i ostati. Ali si zato planski kupim jednu štrucu, i drugi dan imam pohovani kruh. Naravno, pohovanje ono klasično, mmm:))

Komentiraj...
Vidi sve komentare