Imate li viška kruha, a baš vam se jede nešto slatko - evo ideje! Napravite pohani kruh na ovaj način. Bit će vrlo aromatičan, sočan i naprosto neodoljiv svakom gurmanu
RECEPT
Pohani kruh na malo drugačiji način - s karamelom i cimetom
Sastojci:
- 1/2 šalice (od 2 dl) smeđeg šećera
- 60 g maslaca
- žlica meda
- 3 deblje kriške kruha
- 3 jaja
- 3/4 šalice mlijeka
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 1/4 žličice cimeta
- 1/4 žličice soli
- maslac za premazivanje
Priprema:
U tavi zagrijte smeđi sećer, maslac i med stalno miješajući. Kad je smjesa postala zlatne boje, prelijte u lim za pečenje koji ste premazali s malo maslaca. Na smjesu složite kriške kruha i prelijte smjesom od umućenih jaja, mlijeka, vanilije, cimeta i soli.
Prekrijte folijom i ostavite u hladnjaku preko noći. Izvadite iz hladnjaka 30 minuta prije pečenja. Pecite u pečnici 20 do 25 minuta na 175°C.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku