To je to što me zanima!

‘Pomažem ženama da se bolje organiziraju i da budu sretnije’

Od kada znam za sebe, volim organizirati prostor i stvari u njemu i radim to s lakoćom. Nisam ni slutila da će moj hobi stalnog organiziranja jednog dana postati posao, kaže Tamara Kajari (45).
Vidi originalni članak

Vrlo brzo uočim da nešto nije logično s obzirom na to tko boravi u prostoru ili kako su stvari smještene i uživam pronalaziti bolja rješenja. 

Isto vrijedi i za organizaciju vremena, planiranje i razne rasporede, govori nam Tamara Kajari (45), magistra ekonomije, koja je svoju mladu tvrtku nazvala Slagalica organiziranje. 

No formalno obrazovanje odvelo ju je u sasvim drugom smjeru. Uslijedile su godine rada “od 9 do 5”, udaja i dvoje djece, ali i dobrovoljni otkaz i niz godina kod kuće u ulozi majke i kućanice. 

- U tom periodu je suprug često bio poslovno dugo odsutan, pa mi je vještina planiranja i organiziranja vremena bila ogromna prednost. Nisam ni slutila da će mi hobi jednog dana pokucati na vrata u obliku vlastite tvrtke - govori kroz smijeh Tamara. 

Davanjem savjeta do pravog posla

Usluge profesionalnog organiziranja stambenih i uredskih prostora namijenjeno je prije svega ženama koje se žele bolje organizirati i napraviti prioritete kako bi zaživjele život s minimalno stresa i bez kaosa. 

- Danas, nakon mnogo prijatelja i članova obitelji kojima sam pomogla svojim savjetima i radom na raznim manjim i većim projektima, pomažem većinom zaposlenim ženama i majkama koje prepoznaju da im neorganiziranost narušava kvalitetu života i odluče potražiti moj savjet - govori Tamara, koja uza sve ima veliku podršku obitelji, na kojoj im je beskrajno zahvalna.

Radi od ponedjeljka do subote, a srijedom ne radi s klijenticama nego administrativni dio posla. U rujnu je krenula i s tematskim radionicama o organiziranju. 

Organizacija u glavi

- S obzirom na to da radim ono što jako volim, onda mi je organiziranje u mislima većinu vremena. U šetnji, dok kuham ili vozim u grad na kavu s prijateljicama, često smišljam neke poslovne ideje, teme za svoj blog ili što dodati u radionicu da bude još zanimljivija.

Radionice su radnim danima uvijek u večernjim satima, ali to ne doživljavam kao prekovremeni rad nego uživam u druženju s polaznicama - kaže Tamara. Usmena preporuka i lijepa riječ je najbolja reklama koju svaki poduzetnik može poželjeti, kaže, ali posao je nezamisliv bez svih ostalih oblika oglašavanja, prvenstveno bez dobre web stranice. 

- Istovremeno s otvaranjem tvrtke imala sam već i odabrano ime svoje web stranice, kao i tekst i slike kojima ću se predstaviti. Ubrzo sam pokrenula i Facebook stranicu i tamo intenzivno komuniciram sa ženama koje prate moj rad ili su moje bivše klijentice.

Kako usluga postaje poznatija široj javnosti tako stižu i pozivi za različitim oblicima suradnje, za mojim tekstovima, predavanjima i radionicama. Trenutačno sam stručna suradnica časopisa Mama@Beba, a u pripremi su i druge zanimljive suradnje - ističe poduzetna Tamara. 

Radionice

Nakon uspješne serije proljetnih informativnih predavanja za javnost, aktualne su nove radionice o problemima imanja previše stvari i o problemima nedostatka vremena. Tako je u utorak 14. studenog u 19 sati u Zagrebu na rasporedu Radionica “Ne daj hrpi da te iscrpi – kako se bolje organizirati”.  Namijenjena je svima koji se žele bolje organizirati i tako utjecati na kvalitetu života. 

Tržište 'organiziranja'

Tamara kaže da bi bez vlastitih organizacijskih vještina bila izgubljena. 

- Prepoznala sam da nisam jedina s takvim izazovima i da i u Hrvatskoj postoji tržište za onim što na Zapadu nazivaju ‘usluga profesionalnog organiziranja’.

Kad se tome doda i činjenica da se žene često srame tražiti stručnu pomoć, bilo mi je sasvim prirodno da Slagalicu formiram kao uslugu jedne žene drugoj, iz prve ruke i s razumijevanjem koje proizlazi iz mog vlastitog iskustva. Ženama to olakšava odluku da podijele svoje probleme i krenu ih rješavati - kaže Tamara.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • muskarac 28.10.2017.

    Mrzim nered..ne, prezirem ga

  • MOC JE U ZNANJU 28.10.2017.

    Postoje čiste , pedantne , organizovane žene , u čijim kućama je sve na svome mestu , a postoje i one koje iz navike i lenjosti , žive u sopstvenom haosu nereda . I svaka funkcioniše na svoj način .

Komentiraj...
Vidi sve komentare