To je to što me zanima!

Pomfrit na drugačiji način: S malo češnjaka i parmezanom

Pomfrit je omiljeni prilog mnogima. Obožavaju ga i djeca i odrasli. Ako ste i vi ljubitelj onda je ovaj recept baš za vas. Probajte ga napraviti na malo drugačiji način
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 velika krumpira
  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • 1 čajna žlica češnjaka u prahu
  • 1 čajna žličica timijana (može i ružmarina)
  • 4 jušne žlice parmezana
  • 2 jušne žlice svježe nasjeckanog parmezana
  • sol po ukusu

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

1. Narežite krumpire u obliku pomfrita.

2. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva. 

LJEPOTA IZ PRIRODE Recepti za maske i kreme za lice kakve su koristile naše bake

3. U veliku zdjelu stavite narezane krumpire i dodajte maslinovo ulje. Pomiješajte i na to dodajte češnjak u prahu, timijan ili ružmarin te sol. Miješajte dok se začini na krumpirima ne ujednače.

4. Izvadite krumpire iz posude i ravnomjerno ih posložite na pladanj za pečenje koji ste ranije prekrili papirom za pečenje. 

5. Ostatak ulja i začina sačuvajte za kasnije.

6. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 30 minuta. Nakon 15 minuta izvadite krumpire i okrenite ih.

7. Kad su pečeni vratite ih u posudu s maslinovim uljem i začinima te dodajte parmezan i peršin. 

LJETNI RECEPT Ideja za laganu večeru: Fina pita od krumpira, sira i poriluka

8. Ponovo stavite krumpire na pladanj za pečenje i vratite u pećnicu na 10-ak minuta kako bi se parmezan rastopio. 

9. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Nap7 18.07.2022.

    Obozavam pomfrit i jos s cesnjakom

Komentiraj...
Vidi sve komentare