To je to što me zanima!

Popravit će vam dan - ovo je 10 najslađih životnja na svijetu

Koale su, kako kažu zolozi koji ih proučavaju, životinje čije ponašanje najčešće varira od blago hirovitog do potpune 'depresije' No bez obzira na nezgodan karakter, popularnost im ne opada
Vidi originalni članak

Prema izvješću New York Timesa, slike slatkih životinja u mozgu potiču iste centre za užitak koje 'pale' i dobar seks, a  hrana ili psihoaktivne droge poput kokaina'.

Od tropskih područja džungli preko sušnih pustinja, pa do planina i oceana, ovo su prema CNN-u neke od najslađih životinja svijeta:

1. Ljenjivac

2. Merkat

Merkati su male životinjice koje žive u Bocvani u pustinji Kalahari. Visoki su samo 30 cm, a mladunci samo šest cm.
Žive u podzemnim jazbinama koje izgledaju kao labirinti s mnogo prolaza. Mesojedi su i vrlo su društvene životinje koje žive u grupama od 30-ak jedinki.. Imaju malene oči i oko njih crnu dlaku koja im poput sunčanih naočala oči štiti od sunca.

3. Koala

Koale su, kako kažu zoolozi koji ih proučavaju, životinje čije ponašanje najčešće varira od blago hirovitog do potpune 'depresije'
A s obzirom na taj njihov navodno nezgodan karakter, trajna popularnost koale ukazuje na to da, kao i u ljubavnim vezama, nečiji dobar izgled može zaslijepiti i teške nedostatke.

4. Pingvin

Ove vodene ptice sa svojim elegantnim kaputićima ili frakovima imaju siguran položaj na ljestvici najslađih životinja, Na svijetu inače postoji 17 vrsta pingvina, a većina ih je crno-bijela. Pingvini ne mogu letjeti ali su izvrsni plivači.

5. Crveni panda

Crveni ili mali panda (Ailurus fulgens) je sisavac biljožder, neznatno veći od domaće mačke dužine od oko 56 centimetara. Nastanjuje Himalaju u Nepalu i južnoj Kini. Obje vrste pandi imaju osobine i medvjeda i rakuna. Njihov zajednički predak vodi podrijetlo od doba prije 10 000 000 godina i nastanjivao je oblasti širom Euroazije. 

6. Bijeli kit beluga

Dugačak oko četiri metra, bijeli beluga kit stanuje u hladnijim arktičkim i subarktičkim morima, a veličine je oko petine plavog kita.
Sa relativno malom veličinom, dobroćudnom strukturom lica i kvržicama na čelu (zvanom dinje), beluga kit je nesumnjivo obožavana životinja.

UZROK SMRADA Devet namirnica zbog kojih tijelo poprima neugodan miris

7. Riba klaun

Premda ne mogu sve što nas uče Pixarovi crtići, ove ribe mogu mijenjati spol. Ribe klaun često se mogu vidjeti jako blizu predatora moruzgve čiji otrov ne utječe na ovu ribu, a štiti je od drugih grabežljivaca - riba klaun plaća tu zaštitu jedući njene ostatke i održavajući joj kuću čistom.

8. Činčila

Domovina činčila su južnoameričke Ande. Početkom 20. stoljeća dopremljene su u SAD i Kanadu, gdje postaju omiljeni kućni ljubimci. U Europu dolaze tek sredinom prošloga stoljeća.

9. Bijeli (Grenlandski) tuljan

Grenlandski tuljani su perajari, životinje koje umjesto udova imaju peraje. Odrasli grenlandski tuljani imaju na leđima mrlju nalik sedlu, po kojoj su dobili i naziv sedlasti tuljani.

RAZOTKRIVEN SASTAV Prava istina: Znate li što u ovih 7 proizvoda zapravo jedete?

Grenlandski tuljani su sisavci, pa prema tome dišu na pluća, donose na svijet žive mlade i hrane ih svojim mlijekom. Većinu svog životnog vijeka provedu u ledenim vodama sjevernog Atlantika. No te se izdržljive životinje odlično snalaze u predjelima u kojima ima puno snijega i leda. Odrasli tuljan težak je preko 130 kilograma, a dugačak 1,6 metara.

10. Velika panda

Velika panda je sisavac koji je obično kvalificiran u porodicu medvjeda, a potječe iz središnje i južne Kine. On je istovremeno i jedina vrsta roda Ailuropoda. Glavno mu je jelo bambus, ali može jesti i drugu hranu, kao npr. med. Velika panda jedna je od najugroženijih životinja na Zemlji.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Simot 16.03.2020.

    Ova 11-ta skroz dolje na kraju članka je gadna

  • slavonac55 16.03.2020.

    24 sata, ako neznate naci pravu sliku bijelog kita, javite se , budem vam objasnio kako se koristi google

  • krissari72 16.03.2020.

    Svi su ❤❤

Komentiraj...
Vidi sve komentare