Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Popravit će vam dan - ovo je 10 najslađih životnja na svijetu

Popravit će vam dan - ovo je 10 najslađih životnja na svijetu
1

Koale su, kako kažu zolozi koji ih proučavaju, životinje čije ponašanje najčešće varira od blago hirovitog do potpune 'depresije' No bez obzira na nezgodan karakter, popularnost im ne opada

VIDEO

Prema izvješću New York Timesa, slike slatkih životinja u mozgu potiču iste centre za užitak koje 'pale' i dobar seks, a  hrana ili psihoaktivne droge poput kokaina'.

Od tropskih područja džungli preko sušnih pustinja, pa do planina i oceana, ovo su prema CNN-u neke od najslađih životinja svijeta:

1. Ljenjivac

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Travel Earth (@aroundtheworldpix) on

2. Merkat

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amanda Spring (@amandaspringart) on

Merkati su male životinjice koje žive u Bocvani u pustinji Kalahari. Visoki su samo 30 cm, a mladunci samo šest cm.
Žive u podzemnim jazbinama koje izgledaju kao labirinti s mnogo prolaza. Mesojedi su i vrlo su društvene životinje koje žive u grupama od 30-ak jedinki.. Imaju malene oči i oko njih crnu dlaku koja im poput sunčanih naočala oči štiti od sunca.

3. Koala

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Xenia (@xeni.pics) on

Koale su, kako kažu zoolozi koji ih proučavaju, životinje čije ponašanje najčešće varira od blago hirovitog do potpune 'depresije'
A s obzirom na taj njihov navodno nezgodan karakter, trajna popularnost koale ukazuje na to da, kao i u ljubavnim vezama, nečiji dobar izgled može zaslijepiti i teške nedostatke.

4. Pingvin

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ✸ Alvaro Lever Villarroel (@alvaro_lever) on

Ove vodene ptice sa svojim elegantnim kaputićima ili frakovima imaju siguran položaj na ljestvici najslađih životinja, Na svijetu inače postoji 17 vrsta pingvina, a većina ih je crno-bijela. Pingvini ne mogu letjeti ali su izvrsni plivači.

5. Crveni panda

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Red Pandas (@_redpandas) on

Crveni ili mali panda (Ailurus fulgens) je sisavac biljožder, neznatno veći od domaće mačke dužine od oko 56 centimetara. Nastanjuje Himalaju u Nepalu i južnoj Kini. Obje vrste pandi imaju osobine i medvjeda i rakuna. Njihov zajednički predak vodi podrijetlo od doba prije 10 000 000 godina i nastanjivao je oblasti širom Euroazije. 

6. Bijeli kit beluga

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H.J. | Marine Life Artist (@aech.jay.in.pigment) on

Dugačak oko četiri metra, bijeli beluga kit stanuje u hladnijim arktičkim i subarktičkim morima, a veličine je oko petine plavog kita.
Sa relativno malom veličinom, dobroćudnom strukturom lica i kvržicama na čelu (zvanom dinje), beluga kit je nesumnjivo obožavana životinja.

Devet namirnica zbog kojih tijelo poprima neugodan miris
Devet namirnica zbog kojih tijelo poprima neugodan miris

7. Riba klaun

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reny 🇨🇿 Abovewater Underwater (@tunatura_12) on

Premda ne mogu sve što nas uče Pixarovi crtići, ove ribe mogu mijenjati spol. Ribe klaun često se mogu vidjeti jako blizu predatora moruzgve čiji otrov ne utječe na ovu ribu, a štiti je od drugih grabežljivaca - riba klaun plaća tu zaštitu jedući njene ostatke i održavajući joj kuću čistom.

8. Činčila

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Frostie & Sushi 🍣💘 (@instachinchilla) on

Domovina činčila su južnoameričke Ande. Početkom 20. stoljeća dopremljene su u SAD i Kanadu, gdje postaju omiljeni kućni ljubimci. U Europu dolaze tek sredinom prošloga stoljeća.

9. Bijeli (Grenlandski) tuljan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MM Documentary (@mmdocumentary) on

Grenlandski tuljani su perajari, životinje koje umjesto udova imaju peraje. Odrasli grenlandski tuljani imaju na leđima mrlju nalik sedlu, po kojoj su dobili i naziv sedlasti tuljani.

Prava istina: Znate li što u ovih 7 proizvoda zapravo jedete?
Prava istina: Znate li što u ovih 7 proizvoda zapravo jedete?

Grenlandski tuljani su sisavci, pa prema tome dišu na pluća, donose na svijet žive mlade i hrane ih svojim mlijekom. Većinu svog životnog vijeka provedu u ledenim vodama sjevernog Atlantika. No te se izdržljive životinje odlično snalaze u predjelima u kojima ima puno snijega i leda. Odrasli tuljan težak je preko 130 kilograma, a dugačak 1,6 metara.

10. Velika panda

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by シャオルー (@taiwantravelxiaoru) on

Velika panda je sisavac koji je obično kvalificiran u porodicu medvjeda, a potječe iz središnje i južne Kine. On je istovremeno i jedina vrsta roda Ailuropoda. Glavno mu je jelo bambus, ali može jesti i drugu hranu, kao npr. med. Velika panda jedna je od najugroženijih životinja na Zemlji.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

16:51
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith