To je to što me zanima!

Poseban prilog Slatka zimnica: Domaći recepti za likere, te ukuhavanje marmelade i džema

Isprobajte ove godine ukuhati marmeladu od mrkve i limuna, ili pak džem od pekmeza s čokoladom. Kompoti će biti zdrav izbor za svaku obitelj, ako se kuhaju sa što manje šećera, uz dodatak meda ili stevije
Vidi originalni članak

Od početaka ljudskog roda spremanje i čuvanje hrane bilo je među važnijim zadaćama. Tradiciju pripreme zimnice zadržali smo do danas, a cilj i svrha je sačuvati nutritivno sadržajne obroke za hladne zimske mjesece kad nemamo na raspolaganju domaćeg svježeg voća i povrća.

U posebnom prilogu koji izlazi u četvrtak uz 24sata saznajte sve trikove za pripremu najfinije slatke zimnice.  

Voće treba biti zrelo i zdravo - Svi sastojci koje rabite za ukuhavanje moraju biti potpuno svježi. Voće mora biti zrelo, ali nikako prezrelo ili uvenulo. Voće treba dobro oprati, a ono osjetljivo, poput malina, pažljivo probrati.

Isprobajte ove godine ukuhati marmeladu od mrkve i limuna, ili pak džem od pekmeza s čokoladom. Prava su poslastica likeri koje možete napraviti od sezonskog voća, ali i okušati se u izradi klasičnog limoncella.

Kompoti će biti zdrav izbor za svaku obitelj, ako se kuhaju sa što manje šećera, uz dodatak meda, stevije ili kokosovog šećera, a ni voćni sirupi ne moraju biti previše slatki - primjerice na svaki kilogram kupina dodajte oko 200 g šećera.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Nap7 24.08.2022.

    Marmelade zakon pogotovo od marelice

Komentiraj...
Vidi sve komentare