To je to što me zanima!

Poslovna sanjarica: Otkaz u snu - znak korjenitih promjena

Analizirajući noćne more, možete osvijestiti što vas muči i riješiti problem, a oko 65 posto žena i 43 posto muškaraca budi se u hladnom znoju nakon snova o poslu
Vidi originalni članak

Čak 80 posto žena i 60 posto muškaraca izjavilo je da sanjaju o radu, a većina tih snova su noćne more, pokazalo je britansko istraživanje.

- Snovi mogu istaknuti ono što nas muči u svakodnevnom životu te čak i pomoći riješiti emotivne probleme u obitelji, ali i na poslu - kaže Craig Hamilton-Parker, autor knjige “Skriveno značenja snova”. Tezu potvrđuje i psihologinja dr. Joti Samra: 

- Noćne more pomažu u osvješćivanju problema s posla i poručuju vam da biste im trebali posvetiti više pozornosti. No imat ćete ih mnogo manje ako prije spavanja slušate umirujuću glazbu, uživate u mirisnoj kupki i klonite se alkohola, napitaka s kofeinom te cigareta.  

Prije spavanja popijte pola čaše vode, a ujutro ostatak, prof. Robert Strickgold, trik uz koji se lakše sjetite sna

Iako su snovi individualni, stručnjaci su utvrdili da ipak postoji desetak najčešćih snova o poslu. Snovi o nepripremljenosti tako simboliziraju manjak samopozdanja u vlastite poslovne sposobnosti i strah da se ne osramotite pred šefom. A ako sanjate da neprestano kasnite na radno mjesto ili ne stižete napraviti zadatke na vrijeme, zapitajte se je li to doista posao za vas. Snovi vam u tom slučaju poručuju da osjećate kako propuštate mnogo važnije prilike u karijeri i da je sve manje vremena da ih ostvarite.

Šef u snu, strah od autoriteta

Sanjate li seks s kolegom koji vas ne privlači, to može značiti da biste mu htjeli biti sličniji ili surađivati s njim na projektu. No ako u snu vidite šefa, on može simbolizirati vaš nedostatak slobode i kreativnosti na poslu. Bojite li ga se u snu, to označava vaš općeniti strah od autoriteta i kontrole.  

Napredovanje može biti i znak podcjenjivanja

Promaknuće ili povišica u snu znači da su vaše kvalitete i rad prepoznali te da vas šef cijeni. U rjeđim slučajevima takvi snovi su znak da vas podcjenjuju na poslu i želite više pohvala. 

Čovječe, promijeni se

Ako sanjate da ste na poslu, vjerojatno se osjećate tjeskobno zbog trenutačnog projekta na kojem radite. 

Zapisivanjem snova čim se probudite, dobit ćete uvid u ono što vas muči, Craig Hamilton Parker, autor knjige “Skriveno značenje snova”

No podsvijest vam time možda poručuje i da se ne trudite dovoljno ili imate mnogo nedovršena posla te da biste se trebali “trgnuti”. S druge strane, nađete li se u snu na starom poslu, postoji važna lekcija koju ste ondje naučili, a koju trebate primijeniti na novom poslu. A ako ste u snu na “team buildingu” ili stručnoj radionici, bilo bi poželjno da poradite na razvijanju svojih vještina i općenito razmislite što želite od karijere. 

No vidite li sebe u snu kako tražite posao, vjerojatno se osjećate neispunjeno i frustrirano zbog cjelukupnoga životnog statusa. Prijavljujete li se u snu na više oglasa, nedostaje vam jasan pravac u životu. Ali ako vidite nekoga drugog na razgovoru za posao, on vjerojatno u stvarnosti žarko želi vaš savjet. No imate li noćnu moru u kojoj vas netko proganja na poslu, podsvijest vam poručuje da je ugrožen cilj koji želite postići.

Dizalo - strah od nazadovanja

Imate li noćnu moru u kojoj ostanete zaglavljeni u dizalu u zgradi u kojoj radite ili se on kreće presporo, ona predstavlja vaš strah od nemogućnosti napredovanja na poslu. A sanjate li da se vozite prema radnome mjestu i automobil vrluda, zapravo vas muči nedostatak kontrole nad poslom, ali i životom.  

Kvar telefona - loša komunikacija

Sanjate li da vam na poslu ne rade računalo, telefon, printer ili bilo koji drugi uređaj, taj san predstavlja “kvar” u privatnom životu, odnosno nešto nije onako kako biste vi željeli. Primjerice, ako vam u snu ne radi telefon, vjerojatno se mučite u komunikaciji s kolegama ili članovima obitelji. 

Otkaz - velika promjena

Snovi o dobivanju otkaza mogu reflektirati vaš stvaran strah od gubitka posla. No može i označavati neku veliku životnu promjenu nad kojom nemate nikakvu kontrolu. Također, takvi snovi mogu simbolizirati da vas kolege ili životni partner dovoljno ne podupiru. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Plenkica 23.10.2012.

    moji snovi su najbolji ipak,,, uvijek isto, samo drugi film, stalno u mraku ali se odvija radnja a ja sve ili gledam ili sama radim, pravi film, i svaki put kad se probudim, skuzim da mi je ljepse u snovima, i sad da po njima napravim u stvarnosti film, pa bila bi bogataaaaa :)

  • lee01 22.10.2012.

    A jbt,ja se pronašla u svemu

  • slucajni prolaznik... 22.10.2012.

    koje gluposti majko mila....

Komentiraj...
Vidi sve komentare