To je to što me zanima!

Postanite majstor ukrašavanja kolača slastičarskom vrećicom

Ne morate biti fantastični u izradi slastica da biste postigli savršeni izgled svojih slastica. Uz ove jednostavne tehnike ukrašavanja uz pomoć slastičarske vrećice iznenadite cijelu obitelj
Vidi originalni članak

Jedan od najjednostavnijih i najefektnijih načina za ukrašavanje torti i kolača je pomoću slastičarske vrećice. Uz pomoć različitih nastavaka za nju možete dobiti i različite oblike. Različiti nastavci za dekoriranje stvorit će drugačiji efekt, ovisno što želite postići.

Također je važno naglasiti da ne trebate biti profesionalac da biste postigli savršen izgled svojih slastica.

NEĆETE POŽALITI Top pet genijalnih načina kako izrezati lubenicu brzo i efikasno

Prije nego se upustite u ukrašavanje slastičarskom vrećicom ovo su neke činjenice koje je dobro znati, piše BBC Good Food.

  • Pobrinite se da dobijete ispravnu konzistenciju glazure za slastičarsku vrećicu, ne previše gustu ili rijetku
  • Stavite potrebni nastavak na slastičarsku vrećicu. Napunite je glazurom, zavrnite vrh i držite kraj vrećice jednom rukom (obično onom s kojom pišete), a drugom rukom pridržavajte vrh vrećice. Glazuru stišćite s vrha kako bi ravnomjerno izlazila.
  • Da biste napravili točkice vrećicu držite okomito s mlaznicom blizu površine, izvucite malo glazure i napravite točku željene veličine.
  • Oslikavanje crtama: držite vrećicu pod kutom od 45 stupnjeva, malo dalje od površine, istisnite glazuru konstantnim pritiskom i pustite da linija glazure prirodno padne na željeno mjesto dok vi kontrolirate crte

Pogledajte u videu sedam jednostavnih tehnika koje lako možete savladati:

U ovom kratkom videu pogledajte koje nastavke treba rabiti za koji efekt:

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare