To je to što me zanima!

Pozivamo sve heroje održive energije: Europski tjedan održive energije vraća se 2024.

Sudionici, bilo da su na licu mjesta u Bruxellesu ili se pridružuju online, imat će priliku povezati se s pojedincima i organizacijama istomišljenika, njegujući odnose koji pokreću napredak u području održive energije
Vidi originalni članak

Europski tjedan održive energije (EUSEW), najveće godišnje okupljanje u Europi s fokusom na obnovljive izvore energije i učinkovito korištenje energije, trebao bi se snažno vratiti u 18. izdanju pod naslovom "Nulta neto energetska rješenja za konkurentnu Europu".

Od 11. do 13. lipnja 2024. konferencija će se održati online i na licu mjesta u Bruxellesu, uključujući konferenciju o politici na visokoj razini, predstavljanje nagrada za održivu energiju, Europski dan energije mladih i energetski sajam koji nudi vrijedne prilike za umrežavanje.

Uoči događaja, organizatori pozivaju vodeće stručnjake i inovatore da podnesu prijedloge politika za konferenciju (rok 19. siječnja 2024.) i za prijave za EUSEW nagrade, u čast herojima održive energije (rok 1. veljače 2024.).

Organizatori opisuju konferenciju EUSEW Policy kao više od samo niza informativnih sesija, koje su se tijekom godina razvile u "konvergenciju energetski svjesnih umova, prostor za umrežavanje i suradnju koji se proteže izvan geografskih granica".

Sudionici, bilo da su na licu mjesta u Bruxellesu ili se pridružuju online, imat će priliku povezati se s pojedincima i organizacijama istomišljenika, njegujući odnose koji pokreću napredak u području održive energije.

Pozivanje stručnjaka za čistu energiju

Poziv za prijedloge političkih sesija otvoren je do 19. siječnja 2024., a pozivaju se misaoni lideri, stručnjaci iz industrije i inovatori da svojim uvidima i stručnošću doprinesu diskursu o održivoj energiji.

Sesije, koje organiziraju Europska komisija i odabrani ključni energetski dionici, bavit će se razvojem novih politika, najboljim praksama i inovativnim idejama u potrazi za održivom energetskom budućnošću, prema postavljenim ciljevima kao što je Plan REPowerEU, postizanje klimatske neutralnosti do 2050. kao dio provedbe Europskog zelenog dogovora i imati strategiju za održivi rast s fokusom na konkurentnost.

Nagrade EUSEW: odavanje počasti herojima održive energije

Nagrade EUSEW odaju počast izvrsnim pojedincima i projektima za njihove inovacije i napore u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije (ovdje pogledajte videozapise dobitnika nagrada za 2023. godinu). Prijave za EUSEW nagrade u kategorijama Inovacija, Lokalna energetska akcija i Žena u energetici otvorene su do 1. veljače 2024. godine.

Nagrada EUSEW Innovation Award priznaje projekte koji su u tijeku ili su nedavno završeni financirani od strane EU-a koji pokazuju originalan rad u smjeru prijelaza na čistu energiju, zajedno s opipljivim rezultatima u stvarnom svijetu. Ova nagrada također nadahnjuje druge da repliciraju i implementiraju slična rješenja diljem EU-a, pružajući društvene, ekonomske i ekološke koristi.

Nagrada Local Energy Action Award utjelovljuje ideju "Misli globalno – djeluj lokalno" kako bi se pokrenula trajna i učinkovita promjena u energetskoj tranziciji.

Od pametnih gradova koji dekarboniziraju svoje izvore energije do projekata koje financira zajednica koji pokrivaju obnovljivu energiju, žiri traži lokalne i regionalne inicijative koje pomažu u pokretanju prijelaza na održivu energiju diljem Europe.

Da bi prijelaz na čistu energiju bio uspješan, mora biti i uključiv. Nagrada Woman in Energy Award promiče jednakost i održivost, ističući žene koje vode revolucionarne projekte i aktivnosti koje utječu na područje obnovljive energije i naglašavajući vrijednost jednakih mogućnosti i ravnoteže spolova u energetskom sektoru.

ODRŽIVA HRANA Mijenjajmo navike: Biljna hrana bolja je za zdravlje i naš okoliš

Europski dan energije mladih: šampioni održive energije budućnosti

Jedan od vrhunaca konferencije je Europski dan energije mladih, gdje će se mladi Europljani u dobi od 18 do 34 godine okupiti kako bi podijelili svoje vizije transformacije Europe u prvi klimatski neutralni kontinent, donoseći svoje ideje, entuzijazam i svježe perspektive kao inspiraciju promjene i inovacije.

Detalji konferencije:

Što: Europski tjedan održive energije 2024
Kada: 11.-13. lipnja 2024
Gdje: Hibridni format - online i u Bruxellesu (zgrada Charlemagne Europske komisije i Martin's Brussels EU Hotel)
Zašto prisustvovati:

  • Istražite pitanja održive energije, razvoj politike i najbolje prakse.
  • Umrežite se s vodećima u industriji i profesionalcima istomišljenika.
  • Proslavite izvanredne doprinose na EUSEW nagradama.
  • Pridružite se Europskom danu energije mladih kako biste bili dio razgovora o klimatski neutralnoj transformaciji.
  • Posjetite energetski sajam u Bruxellesu kako biste upoznali druge stručnjake koji unapređuju net-zero rješenja, saznali više o njihovim projektima i razmijenili najnovija saznanja u tom području.

Oni koji ne mogu sudjelovati u aktivnostima u Bruxellesu mogu otkriti ili registrirati vlastite online i fizičke događaje Dana održive energije koji se održavaju diljem svijeta, a koji uključuju lokalne zajednice između ožujka i lipnja 2024.

O EUSEW-u

Europski tjedan održive energije (EUSEW) najveći je događaj posvećen obnovljivim izvorima energije i učinkovitom korištenju energije u Europi, a organiziraju ga Glavna uprava za energiju Europske komisije i Izvršna agencija za klimu, infrastrukturu i okoliš (CINEA). Godine 2024. EUSEW će se održati u hibridnom formatu, online i na licu mjesta u Bruxellesu, od 11. do 13. lipnja.

ZELENA ENERGIJA Novi zakon će zabraniti prodaju novih automobila na benzin i dizel u EU-u, počevši od 2035.

Naslov konferencije je 'Net-zero energy solutions for a konkurentna Europa'. Europski tjedan održive energije sastoji se od trodnevne konferencije o politici, ceremonije dodjele europskih nagrada za održivu energiju, sajma energetike i petog izdanja Europskog dana energije mladih.

Sudionici će također imati pristup neovisno organiziranim Danima održive energije, koji se održavaju u online i fizičkim formatima diljem svijeta, od ožujka do lipnja 2024. Za novosti o dnevnom redu i lokaciji događaja, pogledajte ec.europa.eu/eusew i # EUSEW2024 na društvenim mrežama.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare