Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pozivamo sve heroje održive energije: Europski tjedan održive energije vraća se 2024.

Pozivamo sve heroje održive energije: Europski tjedan održive energije vraća se 2024.

Sudionici, bilo da su na licu mjesta u Bruxellesu ili se pridružuju online, imat će priliku povezati se s pojedincima i organizacijama istomišljenika, njegujući odnose koji pokreću napredak u području održive energije

VIDEO

Europski tjedan održive energije (EUSEW), najveće godišnje okupljanje u Europi s fokusom na obnovljive izvore energije i učinkovito korištenje energije, trebao bi se snažno vratiti u 18. izdanju pod naslovom "Nulta neto energetska rješenja za konkurentnu Europu".

Od 11. do 13. lipnja 2024. konferencija će se održati online i na licu mjesta u Bruxellesu, uključujući konferenciju o politici na visokoj razini, predstavljanje nagrada za održivu energiju, Europski dan energije mladih i energetski sajam koji nudi vrijedne prilike za umrežavanje.

Uoči događaja, organizatori pozivaju vodeće stručnjake i inovatore da podnesu prijedloge politika za konferenciju (rok 19. siječnja 2024.) i za prijave za EUSEW nagrade, u čast herojima održive energije (rok 1. veljače 2024.).

Organizatori opisuju konferenciju EUSEW Policy kao više od samo niza informativnih sesija, koje su se tijekom godina razvile u "konvergenciju energetski svjesnih umova, prostor za umrežavanje i suradnju koji se proteže izvan geografskih granica".

Sudionici, bilo da su na licu mjesta u Bruxellesu ili se pridružuju online, imat će priliku povezati se s pojedincima i organizacijama istomišljenika, njegujući odnose koji pokreću napredak u području održive energije.

Pozivanje stručnjaka za čistu energiju

Poziv za prijedloge političkih sesija otvoren je do 19. siječnja 2024., a pozivaju se misaoni lideri, stručnjaci iz industrije i inovatori da svojim uvidima i stručnošću doprinesu diskursu o održivoj energiji.

Sesije, koje organiziraju Europska komisija i odabrani ključni energetski dionici, bavit će se razvojem novih politika, najboljim praksama i inovativnim idejama u potrazi za održivom energetskom budućnošću, prema postavljenim ciljevima kao što je Plan REPowerEU, postizanje klimatske neutralnosti do 2050. kao dio provedbe Europskog zelenog dogovora i imati strategiju za održivi rast s fokusom na konkurentnost.

Nagrade EUSEW: odavanje počasti herojima održive energije

Nagrade EUSEW odaju počast izvrsnim pojedincima i projektima za njihove inovacije i napore u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije (ovdje pogledajte videozapise dobitnika nagrada za 2023. godinu). Prijave za EUSEW nagrade u kategorijama Inovacija, Lokalna energetska akcija i Žena u energetici otvorene su do 1. veljače 2024. godine.

Nagrada EUSEW Innovation Award priznaje projekte koji su u tijeku ili su nedavno završeni financirani od strane EU-a koji pokazuju originalan rad u smjeru prijelaza na čistu energiju, zajedno s opipljivim rezultatima u stvarnom svijetu. Ova nagrada također nadahnjuje druge da repliciraju i implementiraju slična rješenja diljem EU-a, pružajući društvene, ekonomske i ekološke koristi.

Nagrada Local Energy Action Award utjelovljuje ideju "Misli globalno – djeluj lokalno" kako bi se pokrenula trajna i učinkovita promjena u energetskoj tranziciji.

Od pametnih gradova koji dekarboniziraju svoje izvore energije do projekata koje financira zajednica koji pokrivaju obnovljivu energiju, žiri traži lokalne i regionalne inicijative koje pomažu u pokretanju prijelaza na održivu energiju diljem Europe.

Da bi prijelaz na čistu energiju bio uspješan, mora biti i uključiv. Nagrada Woman in Energy Award promiče jednakost i održivost, ističući žene koje vode revolucionarne projekte i aktivnosti koje utječu na područje obnovljive energije i naglašavajući vrijednost jednakih mogućnosti i ravnoteže spolova u energetskom sektoru.

Mijenjajmo navike: Biljna hrana bolja je za zdravlje i naš okoliš
Mijenjajmo navike: Biljna hrana bolja je za zdravlje i naš okoliš

Europski dan energije mladih: šampioni održive energije budućnosti

Jedan od vrhunaca konferencije je Europski dan energije mladih, gdje će se mladi Europljani u dobi od 18 do 34 godine okupiti kako bi podijelili svoje vizije transformacije Europe u prvi klimatski neutralni kontinent, donoseći svoje ideje, entuzijazam i svježe perspektive kao inspiraciju promjene i inovacije.

Detalji konferencije:

Što: Europski tjedan održive energije 2024
Kada: 11.-13. lipnja 2024
Gdje: Hibridni format - online i u Bruxellesu (zgrada Charlemagne Europske komisije i Martin's Brussels EU Hotel)
Zašto prisustvovati:

  • Istražite pitanja održive energije, razvoj politike i najbolje prakse.
  • Umrežite se s vodećima u industriji i profesionalcima istomišljenika.
  • Proslavite izvanredne doprinose na EUSEW nagradama.
  • Pridružite se Europskom danu energije mladih kako biste bili dio razgovora o klimatski neutralnoj transformaciji.
  • Posjetite energetski sajam u Bruxellesu kako biste upoznali druge stručnjake koji unapređuju net-zero rješenja, saznali više o njihovim projektima i razmijenili najnovija saznanja u tom području.

Oni koji ne mogu sudjelovati u aktivnostima u Bruxellesu mogu otkriti ili registrirati vlastite online i fizičke događaje Dana održive energije koji se održavaju diljem svijeta, a koji uključuju lokalne zajednice između ožujka i lipnja 2024.

O EUSEW-u

Europski tjedan održive energije (EUSEW) najveći je događaj posvećen obnovljivim izvorima energije i učinkovitom korištenju energije u Europi, a organiziraju ga Glavna uprava za energiju Europske komisije i Izvršna agencija za klimu, infrastrukturu i okoliš (CINEA). Godine 2024. EUSEW će se održati u hibridnom formatu, online i na licu mjesta u Bruxellesu, od 11. do 13. lipnja.

Novi zakon će zabraniti prodaju novih automobila na benzin i dizel u EU-u, počevši od 2035.
Novi zakon će zabraniti prodaju novih automobila na benzin i dizel u EU-u, počevši od 2035.

Naslov konferencije je 'Net-zero energy solutions for a konkurentna Europa'. Europski tjedan održive energije sastoji se od trodnevne konferencije o politici, ceremonije dodjele europskih nagrada za održivu energiju, sajma energetike i petog izdanja Europskog dana energije mladih.

Sudionici će također imati pristup neovisno organiziranim Danima održive energije, koji se održavaju u online i fizičkim formatima diljem svijeta, od ožujka do lipnja 2024. Za novosti o dnevnom redu i lokaciji događaja, pogledajte ec.europa.eu/eusew i # EUSEW2024 na društvenim mrežama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...
kako se slavio 1. maj

Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...

Evo zašto je 1. maj proglašen Međunarodnim praznikom rada i kako su ga ljudi nekada slavili: Do 50-ih godina u prvom planu bile su parole za bolji život radnika i izgradnju zemlje, a otad postaje prilika za obiteljsko druženje uz roštilj, janjca na ražnju, karte i smijeh