To je to što me zanima!

Pratite sve troškove i ograničite iznos novca koji trošite dnevno

Kad štedite, trebate odlučiti točno i za što štedite. Ako imate cilj, i štednja će biti lakša. Stavite sve troškove na papir. Možda ćete primijetiti da ste previše puta naručili hranu, a taj ste novac mogli uštedjeti za putovanje
Vidi originalni članak

Kako biste nešto od plaće i uštedjeli, dobra taktika je dio novca, čim sjedne plaća, odmah staviti na stranu, i to negdje gdje ne možete lako do njih. Trajni nalog nije loša ideja. Platite stanarinu (kredit) i režije, a zatim odredite budžet za hranu i kućne potrepštine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Stavite sve troškove na papir. Možda ćete primijetiti da ste previše puta naručili hranu, a taj ste novac mogli uštedjeti za putovanje. Pokušajte ograničiti iznos novca koji trošite svaki dan. To će vas spriječiti da bacate na novac na ‘gluposti’ i bespotrebne odlaske u dućan.

ZA MANJE RAČUNE Redovito čistite filtar perilice i perite na eko ciklusu za uštedu

Tako možete saznati kako uštedjeti više novca ili smanjiti dugove. Također, čuvajte račune jer oni vam mogu pomoći da steknete bolji uvid u svoje potrošačke navike. Kad štedite, trebate odlučiti točno i za što štedite. Ako imate jasan cilj, i štednja će biti lakša.

ISKORISTITE SVE Ne bacajte ostatke kore jabuka nakon guljenja, napravite ocat

Ne ‘razbijajte’ štednju za svaku sitnicu, ali ako vam se dogodi neki ozbiljniji trošak, onda je u redu uzeti iz štednje. Plaćajte što češće gotovinom jer tako ćete imati bolji uvid koliko trošite.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • pušačica srića@ 23.11.2022.

    Dignes kredit i eto brzopotezne ustede@😄

  • OBJEKTIVNIopettu 23.11.2022.

    Cuj, stedi ovako, stedi onako. Najbolje je nista ne strositi i uz inflaciju opet bacis 50%. Dakle, kontekst je jasan.

  • Upomoooć 23.11.2022.

    Inflacija nikad veća , mnogi nemaju ni dosta ,a ne da uštede

Komentiraj...
Vidi sve komentare