To je to što me zanima!

Prava rješenja za osvježenje: Slani sprej, hladne kreme i led

Efekt kreme za sunčanje pojačat će serum s antioksidansima, eukaliptus omogućuje brzo rashlađivanje kože, a makeup je otporan na vrućine uz primer
Vidi originalni članak

Ljeti je morska sol idealna za oblikovanje kose, a slani sprej pomoći će vam u stvaranju pravog morskog looka. Nanesite ga na korijene mokre kose i pustite da se osuši prirodnim putem. On će stvoriti veći volumen, a tijekom dana će upiti sav znoj i ulja. Sprej omogućuje lakše oblikovanje kose i povećava trajnost frizure. 

Lice treba više pozornosti

Koža je posebno osjetljiva na opasno sunčevo zračenje i vrlo lako može izgorjeti, a u najvećoj opasnosti su tzv. skrivene točke kao što su uši, nos, dekolte i područje oko očiju. Područje oko očiju lako izgori zato što sunčane naočale reflektiraju svijetlo, pa se kožu preporučuje zaštititi kremom sa zaštitnim faktorom 30. 

Kako se lice lako znoji, a stalno skidanje naočala briše kremu, potrebno ju je nanositi češće nego na ostatku tijela. 

Osvježavajući efekt eukaliptusa

Termalna voda i osvježavajući sprejevi s eukaliptusom idealni su za rashlađivanje ljeti. Nakon što voda ispari pružaju osjećaj svježine, a eukaliptus aktivira receptore za hladnoću u mozgu. Preporučuje ih se nanijeti na lice i dekolte.  

Kosa je najbolja odmaknuta s lica

Ljeti je najbolje kosu maknuti od lica i podignuti je u visoku punđu ili rep. To će spriječiti mašćenje kože i kose, ali i prekomjerno znojenje. U tome pomaže i marama koju možete vezati oko glave ili u obliku turbana. Turban možete nositi tako da kosu skupite ispod njega ili je pustite da vijori, a njegova je prednost u tome što ga možete kupiti gotovog nalik na kapu. Stilisti savjetuju neonske boje, ali u kontrastu s ostatkom looka. 

Pritisnite prave točke za rashlađivanje

Kockica leda ili čaša hladnog napitka idealna je za rashlađivanje, a dovoljno ju je samo pritisnuti na zapešće ili vrat. Led na mjestima gdje se mjeri puls u trenu snizuje tjelesnu temperaturu. 

Čišćenje prije spavanja

Svakodnevno korištenje kreme za sunčanje odličan je izbor za dan, no navečer pije spavanja obavezno je treba skinuti pa čak i najmanji trag. Kreme ostavljaju masne mrlje koje mogu začepiti pore i uzrokovati prištiće.

Serum će pojačati učinak kreme za sunčanje

Ako krema za sunčanje nije dovoljna, zaštitni faktor pojačat će serum s antioksidansima. Serum treba nanijeti na kožu prije kreme kako bi neutralizirao slobodne radikale koji mogu prodrijeti kroz zaštitni sloj kreme i tako spriječio opekline. 

Kreme je najbolje držati u hladnjaku

Kreme za lice i kreme za sunčanje najbolje je držati u hladnjaku. Ohlađena tekstura djeluje povoljno na kožu, a pomaže i kod opeklina i crvenila tako da sužuje proširene krvne žile. 

Isto pravilo vrijedi i za lak za nokte. Toplina aktivira otapala i uzrokuje odvajanje pigmenta, pa lak postaje gust i teško se nanosi. Lak iz hladnjaka također, traje dulje. Toplina može promijeniti i sastav parfema, pa u ohlađenim uvjetima može trajati i do pet godina dulje. 

Makeup otporan na topljenje

Da bi koži tijekom ljeta bilo ugodno, tešku šminku najbolje je zamijeniti laganom i prozračnom. Dobar odabir su svjetlije nijanse i tanke linije olovkom, a primer će pomoći u stvaranju svježeg looka te spriječiti otapanje šminke.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ejjjja 18.07.2013.

    ma im si spijem jednu s hladnim mlijekom.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare