To je to što me zanima!

Prava zimska njega: Losion, maslac ili mlijeko za tijelo?

Šarena pakiranja i mirisi osvajaju nas pa nerijetko kupimo proizvod koji nam nije namijenjen. Koža tijela trpi više nego koža lica pa joj treba pružiti i takvu njegu
Vidi originalni članak

Dolaskom hladnijih dana, paljenjem grijanja, ali i nošenjem gustih hulahopki i vesti, naša koža je izložena dodatnom stresu pa čak i žene koje nisu sklone mazanju tijela, tijekom zime posegnu za losionom, mlijekom ili maslacem. No po čemu se razlikuju ta tri proizvoda?

Glavna i osnovna razlika je u vrsti njege koju pružaju. Maslaci za tijelo su izrazito hranjivi i obično sadrže sastojke kao što su shea, kakaov ili makadamijin maslac. Mlijeka za tijelo su srednje guste teksture, obogaćena pokojim uljem i vitaminima, dok je losion najrjeđe teksture i ne pruža dubinsku njegu kakva je potrebna suhoj koži.

Upravo zato se žene suhe kože uvijek iznova oduševe mirisnim maslacima koji su uglavnom pakirani u teglicama. Pošto sadrže prirodne maslace, takva im je i tekstura - gusta, teška i masna. Ponekad se teže razmazuju i upijaju, ali zato našoj koži daju maksimalnu njegu. Ako osjećate svrbež, pucanje, ljuskanje i crvenilo kože, svakako koristite maslac za tijelo.

Mlijeko je zbog laganije teksture idealno za žene s normalnom kožom. Obično u sastavu ima lakša ulja poput ulja marelice, badema ili kokosa, dok losione koristimo uglavnom ljeti. Razlog za to je njihova lagana tekstura koja se brzo upija, ali i jer sadrže sastojke koji učvršćuju kožu što ih čini saveznicima u borbi protiv celulita. 

No to ne znači da ih ne možete koristiti tijekom cijele godine jer tonus kože dobro je održavati svih 12 mjeseci u godini. Obratite pažnju na sastojke poput Q10, L-karnitina, kreatina ili skulptuina koji će koži dati potrebnu čvrstoću.

Danas je izbor uistinu velik i možete birati između svih mirisa koje možeš zamisliti: neutralnih, cvjetnih, voćnih, orašastih pa čak i onih “jestivih” poput mirisa kolačića ili cimeta. Najvažnije je da svoju kožu mažete redovito i u dovoljnoj mjeri jer samo tako će ona zablistati.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake subote ekskluzivno uz 24sata! 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • GJURO 02.02.2015.

    Prava zimska njega za svaku ženu je dobar muškarac. Isto se odnosi i na proljetnu, ljetnu i jesensku njegu

  • SA-SU 01.02.2015.

    Sada znam zašto se kaže pojest ću te! :)))))))

  • muskarac 31.01.2015.

    ne znam bas koliko je pametno to pretjerano trackanje sa svim tim preparatima i njihovim dodacima....sta se ljudi vise trackaju to im koza vise pati i navikava se na te pipippip da se kasnije bez toga jednostavno ne moze.... jedno lagano mlijeko za tijelo je i vise nego dovoljno, zimi ga stavit jedino malo vise cisto jer je koza onda puno suvlja i to je to.. triba pazit na tijelo i to dobro

Komentiraj...
Vidi sve komentare