Obavijesti

Lifestyle

Komentari 36

Prava zimska njega: Losion, maslac ili mlijeko za tijelo?

Prava zimska njega: Losion, maslac ili mlijeko za tijelo?
1

Šarena pakiranja i mirisi osvajaju nas pa nerijetko kupimo proizvod koji nam nije namijenjen. Koža tijela trpi više nego koža lica pa joj treba pružiti i takvu njegu

VIDEO

Dolaskom hladnijih dana, paljenjem grijanja, ali i nošenjem gustih hulahopki i vesti, naša koža je izložena dodatnom stresu pa čak i žene koje nisu sklone mazanju tijela, tijekom zime posegnu za losionom, mlijekom ili maslacem. No po čemu se razlikuju ta tri proizvoda?

Glavna i osnovna razlika je u vrsti njege koju pružaju. Maslaci za tijelo su izrazito hranjivi i obično sadrže sastojke kao što su shea, kakaov ili makadamijin maslac. Mlijeka za tijelo su srednje guste teksture, obogaćena pokojim uljem i vitaminima, dok je losion najrjeđe teksture i ne pruža dubinsku njegu kakva je potrebna suhoj koži.

Upravo zato se žene suhe kože uvijek iznova oduševe mirisnim maslacima koji su uglavnom pakirani u teglicama. Pošto sadrže prirodne maslace, takva im je i tekstura - gusta, teška i masna. Ponekad se teže razmazuju i upijaju, ali zato našoj koži daju maksimalnu njegu. Ako osjećate svrbež, pucanje, ljuskanje i crvenilo kože, svakako koristite maslac za tijelo.

Mlijeko je zbog laganije teksture idealno za žene s normalnom kožom. Obično u sastavu ima lakša ulja poput ulja marelice, badema ili kokosa, dok losione koristimo uglavnom ljeti. Razlog za to je njihova lagana tekstura koja se brzo upija, ali i jer sadrže sastojke koji učvršćuju kožu što ih čini saveznicima u borbi protiv celulita. 

No to ne znači da ih ne možete koristiti tijekom cijele godine jer tonus kože dobro je održavati svih 12 mjeseci u godini. Obratite pažnju na sastojke poput Q10, L-karnitina, kreatina ili skulptuina koji će koži dati potrebnu čvrstoću.

Danas je izbor uistinu velik i možete birati između svih mirisa koje možeš zamisliti: neutralnih, cvjetnih, voćnih, orašastih pa čak i onih “jestivih” poput mirisa kolačića ili cimeta. Najvažnije je da svoju kožu mažete redovito i u dovoljnoj mjeri jer samo tako će ona zablistati.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake subote ekskluzivno uz 24sata! 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku