To je to što me zanima!

Pravi omjer ulja i octa pretvorit će svaku salatu u poslasticu

Kombinacija soli i šećera smanjuje gorčinu, preljev od vrhnja se odlično slaže s endivijom i radičem, a umjesto octa u pripremi salate možete koristiti i limun
Vidi originalni članak

Prije pripreme zelenu salatu treba dobro očistiti tako da svaki list otrgnete od stabljike, pregledate ima li insekata i operete u hladnoj vodi. Nakon toga je važno pogoditi pravi omjer začina kako ne bi "ugušili" aromatične sastojke. Najbolje je koristiti ulje i ocat u omjeru 3:1, a ocat možete po želji zamijeniti limunom. Dodajte prstohvat soli, malo papra i vaša salate je spremna za posluživanje. Najbolje je koristiti maslinovo ulje, no možete ga zamijeniti biljnim ili bučinim. 

Ublažavanje gorčine

Kombinacija soli i šećera salati daje posebnu aromu i ublažava gorčinu. Tako uz ulje i ocat, salatu možete začiniti žličicom soli i s malo više od pola žličice šećera. Osim toga, salati možete dati intenzivniji okus tako da dno zdjele u kojoj ćete poslužiti salatu premažete češnjakom. 

Preljev od vrhnja

Preljev od vrhnja odlično se slaže s endivijom i radičem. Za preljev je dovoljno zgnječiti češanj češnjaka, posoliti, dodati tri žlice kiselog vrhnja, tri žlice majoneze i žlicu vinskog octa. Promiješajte i dodajte pola šalice sirutke te prelijte preko salate.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • profinjena 13.05.2013.

    šećer koristim redovno....al na glavicu salate samo prstohvat šećera...on se nesmije osijetit ni vidjet...već dat pravi okus...sa pola žličice iz vašeg članka jest ćemo šećernu salatu

  • marijaterezija2 25.04.2013.

    Sirutke u prvom redu nemamo, ali meni i nije potrebna

  • paukiraketa 24.04.2013.

    pa salata se radi po želji ,ko voli kiselije , ili slanije :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare