To je to što me zanima!

Obilan doručak može povećati šanse za uspješnim začećem

Bogat doručak kod žena s policističnim jajnicima smanjuje razinu muškog spolnog hormona testosterona za gotovo 50 posto što povećava šanse za ovulacijom
Vidi originalni članak

Doručak je najvažniji obrok za žene koje žele ostati trudne, otkrila je studija Hebrejskog sveučilišta u Jeruzalemu. Istraživanje su proveli na 60 žena u dobi od 25. do 39. godine s dijagnozom policističnih jajnika. Veliki unos kalorija ujutro pomaže ženama s policističnim jajnicima da zanesu tako da reguliranjem razine inzulina i testosterona povećaju šanse za ovulaciju, piše Daily Mail. Veliki problem kod policističnih jajnika je neredovita ovulacija zbog čega im je teže zanijeti.

Znanstvenici su žene podijelili u dvije skupine, a svaka je tijekom dana trebala unijeti 1800 kalorija. Prva skupina jela je 980 kalorija za večeru, a druga za doručak. Kod žena koje su ujutro jele visokokalorični doručak razina inzulina smanjila se za osam posto, a razina testosterona za 50 posto. Kod onih koje su jele visokokaloričnu večeru nije bilo promjena, potvrdilo je istraživanje. Osim toga, učestalost ovulacije bila je viša kod žena koje doručkuju.  

- Unos kalorija vrlo je važan za obavljanje svakodnevnih funkcija, a veliku ulogu pritom ima i kada taj obrok jedemo. Bogati doručak tako  regulira razinu inzulina, testosterona i hormona zaduženih za trudnoću - objasnio je voditelj studije, profesor Oren Froy. 

Probleme s policističnim jajnicima ima svaka šesta žena u reproduktivnoj dobi. 

Za porast neplodnosti i raka su krive kemikalije, a ne naši geni

Idi na 24sata

Komentari 31

  • božemesvetisačuvaj 04.10.2013.

    dovoljno je ustat ujutro i otić na posao. odmah ti se zgadi reprodukcija

  • podravlje1 04.10.2013.

    Ima i boljih stvari od doručka koje višestruko povećavaju šanse za uspješno začeće a ostavljaju i zategnutiju kožu lica (šiiiroki osmijeh) :))

  • mila 19 03.10.2013.

    mene obilato "gura" nešto iza svako jutro...ja mislila potres---

Komentiraj...
Vidi sve komentare