To je to što me zanima!

Super recept za cvjetaču: Na lim, u pećnicu i s malo začina

Kako biste što više uživali u ovoj mega zdravoj namirnici, cvjetaču spremite u pećnici zajedno s komplementarnim začinima. Pred kraj možete dodati pancetu
Vidi originalni članak

Cvjetača pruža mnogo mogućnosti za improvizaciju u kulinarstvu. To je povrće koje ne sadrži masti, a često uvrštavanje u jelovnik spriječit će oštećenje organizma zbog slobodnih radikala jer sadrži moćne antioksidanse.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako je cvjetača divna u mnogim kombinacijama, pronašli smo recept koji bi vas mogao oboriti s nogu. Osim toga, vrlo je jednostavan. 

Potrebno je izrezati cvjetove i peći ih na jakoj vatri, što će ih karamelizirati i učiniti vrlo ukusnima. 

Cvjetove nauljite, raspodijelite na lim te zapecite u pećnici na što više stupnjeva tako da se cvjetovi duboko zapeku ali da ne zagore.

No ne smijete zaboraviti na prave začine. 

Cvjetove možete začiniti s maslinama, sa svježim limunovim sokom, češnjakom ili sa crvenom paprikom. 

Na začinjene cvjetove možete dodati i malo parmezana. Da biste dobili pravu teksturu, tražite usitnjeni parmezan, a ne mljeveni sir u prahu. Tako ćete dobiti najbolje od jela. 

Pred kraj dodajte i narezanu pancetu koja će se otopiti na cvjetovima i pustiti svoj sok, piše Inc.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Lady of the lake 14.10.2020.

    Meni se ovo ne sviđa.

  • Chemica 13.10.2020.

    Karamelizirati cvjetaču i pobiti sve korisno u njoj... Od povrća s jakim antikancerogenim svojstvima ostane hranjivost u rangu stočne hrane.

  • 13.10.2020.

    hm, vrijedi isprobati

Komentiraj...
Vidi sve komentare