To je to što me zanima!

Prefina torta od jagoda idealno je osvježenje za ove vruće dane

Razveselite obitelj ovim odličnim desertom koji odlično ide nakon ručka, ali i kao mali zalogaj između obroka uz kavu ili čaj. Priprema nije komplicirana, a rezultat je fantastičan
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 250 g brašna
  • 250 g šećera
  • omot vanilin šećera
  • 75 g maslaca
  • 2 žlice ruma
  • 4 žlice mlijeka

za kremu:

  • 500 g jagoda
  • 200 g šećera
  • 100 ml vode
  • 2 omota pudinga od jagode
  • paketić želatine
  • 15 žlica vode,
  • 2 i 1/2 dl vrhnja

Priprema:

Umutite žumanjke sa šećerom, dodajte brašno, vaniliju, čvrsto ulupanu pjenu od bjelanjaka i rastopljeni prohlađeni maslac. Sve lagano izmiješajte, pa ovom smjesom premažite tri kalupa za torte obložena papirom. Stavite ih na lim i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 °C, oko 15 minuta. Kore dobro ohladite.

DVA RECEPTA Keksići sa đumbirom gotovi su u tren oka, a svi ih vole grickati

Stavite u posudu vodu i šećer, pa kad zavrije dodajte sjeckane jagode. Kuhajte na laganoj vatri dok jagode ne omekšaju, oko 5 minuta. Usitnite ih vilicom i pretvorite u kašu. Prašak za puding i želatinu otopite s 15 žlica vode i dodajte u vrelu smjesu od jagoda.

Kuhajte na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne, a zatim postepeno miješajući hladite kremu kako se ne bi stvorila korica na površini. Biskvitne kore poškropite mlijekom i rumom, te premažite kremom. Cijelu tortu premažite tučenim vrhnjem i ukrasite jagodama.     

Idi na 24sata

Komentari 2

  • nap 19.06.2021.

    bas ću sutra tortu od jagoda mljacccccc

  • 19.06.2021.

    Jednu jednostavniju sam prije dva dana radila .baš pravo ljetno osvježenje 😉

Komentiraj...
Vidi sve komentare