To je to što me zanima!

Prekid može znatno manje boljeti ako tako odlučite

Spremanje fotografija i darova podalje, brisanje broja iz mobitela te izbjegavanje susreta tek su početak brzog oporavka od nedavnog prekida
Vidi originalni članak

Bol je pri prekidu neizbježna, ali je patnja stvar izbora. Uzrujanost, bespomoćnost  ili ljutnja sasvim su uobičajeni, a zdravo je i isplakati se ako osjećate potrebu. No ne i danima ili mjesecima žaliti samog sebe i izolirati se od drugih. Okružite se prijateljima koji će vas znati utješiti, reći kako ste sjajni i zaslužujute najbolje. Bitno je razgovarati s više njih, a ne samo jednom jer bi ga priče o vašem bivšem mogle iscrpiti. Bavite se hobijima koji vas vesele, putujte, priuštite si neku sitnicu, promijenite frizuru, vježbajte...
Prekid je prilika da upoznate sebe i shvatite što ste sve propuštali ako ste bili usredotočeni na partnera. Baveći se hobijima upoznat ćete i nove prijatelje. No kako biste doista preboljeli prekid, poželjno je spremiti zajedničke fotografije i darove u kutiju daleko izvan videokruga, a možda čak i izbrisati broj bivše ljubavi iz mobitela. Još je važnije ne pokušavati biti prijatelji, osobito ako ste vi ostavljena strana; barem ne na početku. Iako mnogi vjeruju kako se klin klinom izbija, odnosno, upuštanjem u novu vezu zaboravlja se stara, to nije nužno uvijek najbolje rješenje. Tek ako ste sigurni da se ni pod koju cijenu ne želite vratiti bivšem i zacijele sve rane, ili vam se pri pomisli da vam je partner s nekim  drugim ne stisne želudac, vrijeme je da se ponovno okušate u ljubavi. 


Vježbanje za hormon sreće

30 minuta vježbanja najmanje tri puta na tjedan podiže raspoloženje poput antidepresiva.

Osvećivanje je bezveze

Čak i ako je bio osobito neugodan, suzdržite se od osvete jer bi to moglo usporiti oporavak od prekida.


Uz teretanu i zdravu hranu srce brže zacijeli 
Budući da je prekid velika životna promjena koja zahtijeva oporavak duše i tijela, potrebno je pripaziti i na prehranu. Drastične dijete ili prejedanje čokoladom nisu poželjni; hrana bogata energijom, voće i povrće te redovito vježbanje najbolje je što možete učiniti za sebe.

Zajednička odluka kako je kraj ipak najbolja opcija
Nestalo je ljubavi ili jedan od partnera prolazi kroz veliku životnu promjenu poput novog zaposlenja u udaljenome mjestu te ne može podnijeti vezu na daljinu. Iako se ovaj prekid ne čini strašan, većina ipak osjeća gubitak. Mnogi čak posjećuju mjesta na koja su išli s partnerom ili očekuju da će ih zateći kod kuće.

Zlostavljanje u vezi znači samo jedno
Iako je apsolutno nužan, katkad je ovaj prekid bolniji nego u normalnim okolnostima. Žrtva vrlo često i nakon svega još voli zlostavljača te i dalje želi biti u kontaktu. To je svakako pogrešno; zlostavljana bi strana trebala prekinuti sve veze kako bi što prije dobila kontrolu nad svojim životom. Kraj i to odmah.

Prekinite vezu samo hladne glave
Najvažnije je znati što želite. Ako niste sasvim sigurni, dajte si vremena kako biste o svemu razmislili. Važno je zapitati se nedostaje li vam bivši partner ili samo biti s nekim u vezi. Mnogi zažale nakon prekida, no to je najčešće prolazna faza. Ako ona potraje, tek se tada javite bivšem i pokušajte pronaći zajedničko rješenje.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare