To je to što me zanima!

Prestanak pušenja može biti zabavan uz Nintendo

Tijekom odvikavanja pušačima je najteže “zaposliti” ruke - uskoro će to moći zabavljajući se videoigrom “Lako do prestanka pušenja”
Vidi originalni članak

Svjetski guru za prestanak pušenja, Amerikanac Allen Carr, zbog iznimnog interesa za svoje knjige i DVD-ove na tu temu, osmislio je i moderniji način odvikavanja od cigareta - uz videoigre. U suradnji sa studijom Ubisoft Quebec dizajnirao je igru “Lako do prestanka pušenja” za Nintendo DS, dlanovnu konzolu s dva ekrana. Igra je fokusirana na uzroke pušenja, a ne na razloge zbog kojih bi trebali prestati. Sastoji se od 14 mini-igara, a na tržištu bi se trebala pojaviti u studenom ove godine.
- Istraživanja su pokazala da ljudi bolje upijaju informacije dok rade nešto u čemu uživaju. U igri nema virtualnih bodova. Namijenjena je isključivo za pomaganje u odvikavanju od cigareta - objasnio je Robin Hayley, izvršni direktor Carrove tvrtke Easyway International. Carr je do sada prodao 10 milijuna knjiga i DVD-ova u 50 zemalja. Nada se kako će privući više mlađih pušača koji rjeđe čitaju knjige ili traže savjete u klinikama.

>> Igra je dizajnirana na jednostavan način i to tako da je mogu igrati i oni koji se inače ne zabavljaju uz videoigre, rekao je producent igre Denis Dore

>> Nakon igre “Wii Fit” za skidanje kila, i za Nintendo DS dizajnirana je igra “Trener za mršavljenje”. Nosi se uz sebe, mjeri kilometre i savjetuje

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare