To je to što me zanima!

Preživjele rak dojke pa su se istetovirale i pokazale ožiljke

Fotografkinja iz New Yorka odlučila je pokazati snagu žena koje su pobijedile rak dojke te su bile na mastektomiji. Željela je fotografirati tetovaže koje su žene napravile nakon operacije
Vidi originalni članak

Sophy Holland je odlučila snimiti 12 hrabrih žena, a njezine fotografije su tijekom Mjeseca borbe protiv raka dojke postale viralne, piše Health.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Surađivala je s magazinom Inked, a projekt je postao dio njihove kampanje. 

Neke su žene odabrale vedre cvjetne motive kako bi prikrile ožiljke nakon mastektomije, a druge su se odlučile za elegantne prikaze ptica raširenih krila.

JOŠ ISTRAŽUJU Test krvi koji rak dojke otkriva 5 godina prije pojave simptoma

Među njima je Karen Malkin Lazarovitz koja kaže da je išla na preventivnu mastektomiju jer je imala mutaciju gena BRCA te 87 posto šanse da tijekom života dobije rak dojke.

- Nakon mastektomije sam postala samosvjesnija. Nikad prije ne bih se skinula, a evo me sad bez bradavica, s ožiljcima. Spremna sam svima pokazati kako izgledam i osjećam se prelijepom - kazala je.

Jennifer Jaye je u vrijeme snimanja bila izliječena šest godina. Kaže kako ju je činjenica da je pobijedila bolest otvorila prema avanturističkom pogledu na život.

NIJE VJEROVALA Dok se šetala u Muzeju iluzija, kamera joj otkrila rak dojke

- Počela sam surfati i baviti se alpinizmom na ledu. Ako umrem zbog nekog ekstremnog sporta, moja zadnja misao će biti: "O, hvala Bogu, nisam umrla od raka!" - kazala je ona.

Žene koje su sudjelovale u snimanju samo su dio 'vojske' od tisuća snažnih žena kojima se divimo tijekom Mjeseca borbe protiv raka dojke. Njihova je snaga neusporediva, a kada svoje priče podijele sa svijetom, daju nam nadu da ćemo jednog dana iskorijeniti ovu opaku bolest.  

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZEZANCIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Lutko, pošto je pašteta? 10.12.2019.

    meni osobno se to ne sviđa, ali ako se one osjećaju bolje, neka! meni ne treba tetovaža da sebi dokažem da sam lijepa i da sam borac

  • 10.12.2019.

    Već je dovoljno teško što im je tijelo i ženstvenost oskvrnuta, pa ako im to pomaže da se gledaju nekim prihvatljivijim okom, neka...

  • 10.12.2019.

    lijepo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare