To je to što me zanima!

Prirodni ledeni čajevi i voda s aromama idealni za osvježenje

Ledeni napici: Pripremite jedinstvene osvježavajuće napitke, prirodne ledene čajeve i zdravu aromatiziranu vodu za cijelu obitelj od svježeg voća i povrća te soka i šećera
Vidi originalni članak

Dodatkom svježeg bilja sokovima od limuna, naranče i grejpa možete dobiti odličan osvježavajući napitak. Sa sokovima od agruma tako se najbolje slažu bosiljak, metvica, matičnjak, a u manjim količinama i majčina dušica. Ovo bilje možete napitku dodati prije posluživanja, izmiksati ga u blenderu s odabranim voćem ili od njih pripremiti jednostavni šećerni sirup koji se dodaje napicima kao zaslađivač. 

U domaće ledene koktele možete uključiti i dobro ohlađene čajeve poput zelenog i crnih te biljnih čajeva od metvice i hibiskusa. Najlakše je ipak bilje preliti hladnom vodom, ostaviti da odstoji jedan dan u hladnjaku, dodati malo limuna i piti kao aromatiziranu vodu.

Pjenušavi napitak od limete i krastavaca

Sastojci: 7 dl mineralne vode, 1/4 šalice svježeg soka limete, tanko narezani svježi krastavac

Priprema: U staklenom vrču pomiješajte mineralnu vodu, limetin sok i krastavac. Poslužite s ledom. Želite li ovo bezalkoholno piće na brzinu pretvoriti u ukusan koktel, prije posluživanja umiješajte 1/2 šalice džina.

Limunada s bosiljkom

Sastojci: Šalica šećera, šalica svježih listova bosiljka i još malo za ukrašavanje, 8 šalica limunade, 1 i 1/2 šalice vode

Priprema: U lončiću na najmanjoj vatri zakuhajte vodu i šećer. Kuhajte bez miješanja dok se šećer ne rastopi, a mješavina malo zgusne, oko pet minuta. Maknite s vatre, dodajte bosiljak i ohladite do sobne temperature. Procijedite u staklenku i dodajte 2-3 žlice sirupa u svaku čašu te nadopunite limunadom. Ukrasite bosiljkom. Ostatak sirupa možete čuvati u hladnjaku do dva tjedna.

Osvježavajuća lubenica

Sastojci: 4 šalice komada lubenice (bez koštica), 1 i 1/2 šalice limunade, 1/2 šalice svježe metvice

Priprema: U mikseru pomiješajte lubenicu i limunadu. Ocijedite ako želite. Umiješajte metvicu i poslužite s ledom. Za brzi koktel prije posluživanja umiješajte 1/2 šalice votke ili tekile. 

Ledena borovnica

Sastojci: 1 i 1/2 šalice borovnica, šalica limunade, 1/2 šalice svježih listova metvice i malo za ukrašavanje, 1/4 šalice šećera u prahu

Priprema: U mikseru izmiješajte borovnice, limunadu, metvicu, šećer i 3 šalice leda dok ne dobijete glatku smjesu. Ukrasite grančicama metvice.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • gandi1 29.06.2012.

    vrlo lijepo i ukusno

  • ZMIJA1 24.06.2012.

    limeta i krastavac dobro zvuči

  • Palac_gore 23.06.2012.

    Ja sam vjerna svojoj Jani od limuna! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare