To je to što me zanima!

Proljetna torta od jagoda - sloj po sloj nevjerojatnog užitka...

Ništa ne može zamijeniti svježe jagode pa ne čekajte da prođe sezona već uživajte u najraznovrsnijim desertima koji najčešće nisu zahtjevni, ali su zato - prefini
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 6 jaja,
  • 250 g brašna,
  • 250 g šećera,
  • omot vanilin šećera,
  • 75 g maslaca,
  • 2 žlice ruma,
  • 4 žlice mlijeka;
  • krema: 500 g jagoda, 200 g šećera, 100 ml vode, 2 omota pudinga od jagode, paketić želatine, 15 žlica vode, 2 i 1/2 dl vrhnja

Priprema:

Umutite žumanjke sa šećerom, dodajte brašno, vaniliju, čvrsto ulupanu pjenu od bjelanjaka i rastopljeni prohlađeni maslac. Sve lagano izmiješajte, pa ovom smjesom premažite tri kalupa za torte obložena papirom. stavite ih na lim i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 °C, oko 15 minuta. Pečene biskvite kore dobro ohladite.

Stavite u posudu vodu i šećer, pa kad zavrije dodajte sjeckane jagode. Kuhajte na laganoj vatri dok jagode ne omekšaju, oko 5 minuta. Usitnite ih vilicom i pretvorite u kašu. Prašak za puding i želatinu otopite s 15 žlica vode i dodajte u vrelu smjesu od jagoda.

Kuhajte na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne, a zatim postepeno miješajući hladite kremu kako se ne bi stvorila korica na površini. Biskvitne kore poškropite mlijekom i rumom, te premažite kremom. Cijelu tortu premažite tučenim vrhnjem i ukrasite jagodama.     

Idi na 24sata

Komentari 23

  • slatko volim 28.05.2017.

    Fina, starinska, jednostavna tortica. Jagode su same dovoljno aromatične i u kombinaciji tučenog slatkog vrhnja i žutog biskvita savršene.

  • Wrazica. 28.05.2017.

    Nop. Ne svida mi se. Nekako mi je "teska" u ove vruce dane. Nije mi nimalo osvjezavajuca usprkos jagodama.

  • ᔕᒪᑭ 28.05.2017.

    Fino izgleda...slađa je od tuđe žene 😉

Komentiraj...
Vidi sve komentare