To je to što me zanima!

Promjena pudera prije proljeća: Lakša podloga i tamnija nijansa

Zimi je idealna teža, hidratantna formula s punim prekrivanjem, ali proljeće zahtijeva drugačije elemente svakodnevne šminke. Fluidi raznih nijansi odlični su za svakodnevno nošenje
Vidi originalni članak

Šminka je ljeti i u proljeće nešto lakša, ne samo radi sloja na licu, već i temperatura koje polako, ali sigurno, sve više rastapaju podlogu. Usred toga ona se uvlači sve više u pore i time ih može začepiti, što će uzrokovati akne te može potaknuti ostale nepravilnosti na koži lica. Osnova dobre šminke je njega, odnosno krema, a nakon toga će i puder dobro sjesti. No bitno je da je lagani i neupadljiv na licu te da je idealne nijanse.

Laganiji puderi obično manje pokrivaju, stoga je dobro izabrati i neki korektor sličnog tona. Ovaj super dvojac uredit će lice te ga učiniti ujednačenim.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kozmetičke su kuće shvatile da želimo prirodan look, stoga se tu uglavnom radi o podlogama koje su nalik koži. Odnosno, ne djeluju poput maske, već su super lagane i neutralne.

Mnoge lagane verzije zapravo se prilagođavaju nijansi kože, stoga je ujedno riječ o inovaciji koja posljednjih godina sve više osvaja svijet ljepote.

Naime, puderi su osmišljeni kao fluidi koji su obogaćeni česticama raznih tonova te se time lakše prilagode nijansi kože.

JESTE LI ZNALI? Ovih 5 pravila Marije Antoanete o ljepoti vrijede i dan danas

U novim formulama su i razne čestice koje lice čine bluranim, odnosno daju dojam filtera. Inspirirani smo izgledom na zaslonu, no koža uživo nije niti slična. S druge strane, moderna je prirodnost, odnosno mladolikost koja podrazumijeva nešto lakše podloge i dojam kao da na licu nemamo ništa. Zato radimo kompromis - lice ukrašavamo laganim fluidom u tonu kože.

Lagano prekrivanje je najprirodnija opcija nalik koži za one koji traže samo malo podloge za ujednačavanje i glatkoću tena. Ova vrsta prekrivanja nije namijenjena za skrivanje pjegica ili prištića, već za poboljšanje tonusa vaše kože.

A I FINE SU! Za lijepi ten: Ove tri namirnice smanjuju bore i mrlje na koži

S dolaskom proljeća, ako sve više vremena boravimo vani, i ten će dobiti nešto tamniji ton. Zato i to treba uzeti u obzir.

Zato možemo na podlogu dodati lagani bronzer, kako bismo naglasili taj sjaj, koji u vrijeme sunčanih dana izgleda fantastično.

Bronzeri su lagane podloge koje su zapravo eterične, no baziraju se na sjajnim česticama. Tekući je super jer ga možete pomiješati s puderom, a onaj u kamenu nanosi se s četkicom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare