To je to što me zanima!

Prve godine bebina života sve više parova spava odvojeno

Tek šest od deset parova provode svaku noć u zajedničkom krevetu, jer se majke sve ranije vraćaju na posao nakon poroda, pa im je potrebno da se naspavaju
Vidi originalni članak

Trećina parova tijekom prve godine djetetova života spava odvojeno dok svaki deseti par i nakon tog vremena nastavlja spavati bez svoje "bolje polovice", otkrilo je istraživanje provedeno na 2000 mladih roditelja.

Tek šest od deset parova svaku noć provode u zajedničkom krevetu, a istraživači vjeruju kako su tome uzrok društvene promjene. Budući da žene sve ranije prekidaju porodiljni dopust i vraćaju se na posao, dolazi do veće podjele odgovornosti i brige za dijete, zbog čega oba roditelja trebaju dobar san pa svoj "mir" traže u zasebnom krevetu. Trećina parova dogovorila su ravnopravnu podijelu brige za dijete dok ono plače po noći, pa tako naizmjenično ustaju tj. dežuraju nad bebom. Zbog promjena biološkog ritma i dnevnih obaveza četvrtina majki koristi pilule za spavanje, a osmina njih pije ih tijekom prvih 18 mjeseci djetetova života.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • šuljica 28.05.2011.

    bezveze mi je o tome uopće čitati...koj su k... uopće radili djecu kad nežele nakon poroda njihovog djeteta spavat zajedno...kakv je to muškarac a i kakva žena da si to dopuštaju.djete najljepše spava kad su oba roditelja jedno pored drugog.i zbog odvojenosti si uskračuju nježnosti koje su itekako potrebne da se oslobode i stresa i briga dok beba spava.pa nije ni čudo da kad se ljudi vjenčaju prvih godina je super a čim dođe dijete gotovo,svijet im se srušio zato kaj se nemogu strpit i dati jedno drugom malo podrške u odgajanju,nošenju,hranjenju,mjenjanju pelena itd.ja imam 2 djece jedno od sad još malo 5 godina i jedno od 6 mj.i jedno i drugo smo spavali zajedno i brinuli se iako je muž radio i uvijek i dan danas imamo vremena kad stavimo bebu na spavanje da se malo pomazimo i da imamo bar pola sata samo za sebe...to je čista laž da majka i otac ne mogu zajedno biti u krevetu.meni to više zvuči da muškarac i žena samo tu traže razlog za odvajanjem a to je najčešće djete koje nije ništa krivo nego samo traže malo pažnje i ljubavi da se osječaju sigurno.

  • KarolinaBago 23.05.2011.

    slažem se sa elom25,nema lipšeg gušta kad je legnemo sa nama ,pa igranje,smij,zaspemo zajedno,

  • ela25 23.05.2011.

    ma nema i mi ništa ljepše nego kad skupa legnemo u krevet, to mi je već odmor... mislim da parovi koji rade tako kako piše u tekstu gore s vremenom mogu jako naštetiti braku...

Komentiraj...
Vidi sve komentare