To je to što me zanima!

Prvo cjepivo protiv meningitisa B moglo bi spasiti brojnu djecu

Cjepivo 4CMenB kako najavljuju spriječit će zarazu najopasnijim tipom streptokoknog meningitisa, koji uzrokuje oštećenja mozga, sljepoću, gluhoću i smrt
Vidi originalni članak

Protiv meningitisa B stručnjaci su izumili cjepivo 4CMenB. Za tu iznimno opasnu bolest do sad nije bilo nikakvog lijeka. Cjepivo će biti dostupno na tržištu kroz nekoliko mjeseci, objavili su proizvođači iz kompanije Novartis na konferenciji europskog Društva za dječje infektivne bolesti u Haagu. Vjeruju kako će se njime značajno smanjiti broj umrle djece, kao i one koji su zbog najopasnijeg oblika bakterijskog meningitisa oslijepili, oglušili, ostali bez uda ili im se uslijed komplikacija oštetio mozak.

Cjepivo će moći primati djeca već u dobi od dva mjeseca, a kompanija Novartis zatražila je licencu za uporabu cjepiva u cijeloj Europi.

- Provedena testiranja pokazala su kako je cjepivo iznimno djelotvorno i s minimalnim rizikom od nuspojava, a ono ima potencijal spašavanja na tisuće dječjih života na godinu - izjavio je predsjednik britanske Udruge oboljelih od meningitisa, Steve Dayman.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • visualparadox 10.06.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare