To je to što me zanima!

Pšenična krupica čisti kožu, a kupus sprečava bore

Za zatezanje kože napravite snijeg od dvaju rashlađenih bjelanjaka. Polako dodajte 1/8 žličice škrobnog brašna. Držite na licu 20 minuta
Vidi originalni članak

Želite li biti sigurni da su kozmetički preparati koje upotrebljavate zdravi, učinkoviti i ne sadrže štetne tvari, ne morate ići dalje od vlastite kuhinje, savjetuju stručnjaci za prirodnu kozmetiku. Dok pripremanje krema zahtijeva puno vještine, piling za tijelo i lice možete pripremiti u svega nekoliko minuta. Dovoljno je pomiješati žlicu pšenične krupice sa žlicom meda i žlicom maslinova ulja, dobivenom mješavinom istrljati lice i isprati. Želite li blaži piling, umjesto krupice upotrijebite kukuruzno brašno, a ako želite nešto snažniji za tijelo, šećer ili sol. Hranjive maske za lice možete pripremiti od zgnječenog voća, jogurta i meda. Protiv podočnjaka pomaže držanje mlakih vrećica zelenog, crnog ili čaja od kamilice na očima. Učinkovite su i ploške svježih krastavaca. Krastavcima ili rajčicom možete istrljati lice za brzo osvježenje.

>>> Za zatezanje kože napravite snijeg od dvaju rashlađenih bjelanjaka. Polako dodajte 1/8 žličice škrobnog brašna. Držite na licu 20 minuta.

>>> Za čišćenje lica namočite komadić vate u mlijeko ili jogurt i njome obrišite lice. Za skidanje šminke oko očiju najbolje je upotrijebiti čisto bademovo ulje.

>>> U 30 mililitara soka od svježega kupusa umiješajte žličicu meda. Mješavinu svakodnevno nanosite na lice. To je stari indijski recept koji sprečava bore.

>>> Pomiješajte po dvije žlice pulpe limuna, meda i vode s četiri žličice gline. Ostavite da stoji 15 minuta i isperite. Maska je odlična za čišćenje masne kože.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Igraine7 22.09.2010.

    Bolje od kemikalija. I jeftinije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare