To je to što me zanima!

Psihopravila dijete: Mršavljenje je lakše ako se 'grijeh' planira

Inzistiranje na savršenstvu sabotira vašu motivaciju, a dulje se ustraje uz dnevne, tjedne, ali i dugoročne ciljeve, savjetuje sportski psiholog Igor Čerenšek
Vidi originalni članak

Svaka dijeta ima početak i kraj - ne dopustite da kraj bude onda kad ne uspijete ili odustanete. 

Za početak potrebno je odrediti dugoročne, ali i tjedne ciljeve koji će vas držati na pravom putu. Jedino tako možemo biti sigurni da ćemo uspjeti, prvo je zlatno pravilo motivacije sportskog psihologa Igora Čerenšeka. Svako jutro ustanite i pogledajte se u zrcalo. Ako ste zadovoljni slikom, pokušajte je zadržati što dulje; ako niste, vrijeme je za promjene. A najbolje što možete učiniti i tijelu i umu je početi vježbati. Bolje od toga je samo početi vježbati - danas. Postoji mnogo pravih načina kako smršavjeti i izgledati kako vi to želite. Tajna uspješnog vježbanja i dijete je sloboda izbora - do cilja ima mnogo putova, ali još je više stranputica. Ponekad se čini da se okolnosti same mijenjaju, no mi smo odabrali put. 

Zato je pametnije planirati propust u dijeti nego dopustiti da nam se dogodi u nezgodnom trenutku. Tako imamo kontrolu i nad pogreškama. 

Napredak usrećuje više od savršenstva

I muškarci i žene željeli bi izgledati besprijekorno. No malo tko traži partnera savršenog izgleda, a još ih rijetki i pronađu. Sretni su oni koji naiđu na ljude koji su zadovoljni sobom te i dalje rade na sebi - i tjelesno i mentalno. 

Perfekcionizam uništava volju

Oni koji teže savršenstvu ostavljaju mjesta za bezuvjetnu sreću. Oni koji inzistiraju na savršenstvu gotovo nikad nisu sretni. Ako želite biti sretni izgledom i motivirani za rad na njemu, budite zadovoljni uloženim trudom.

Najbolja vježba je ona današnja

Ako prihvatite da svaki dan dolazi samo jedanput i da nema popravaka, povratka unatrag, reprize ni pauze, tad je najbolja dijeta ona u kojoj napraviš sve što možeš danas. Sretan si jer si dao sve od sebe što motivira da i sutra učiniš isto.

Svatko je kovač svojih okolnosti

Ako želite redovito vježbati, ali doista vas nevjerojatne stvari gotovo svakodnevno sprečavaju u vašem naumu, možda je vrijeme da i vi učinite nevjerojatno. Počnite vježbati bez obzira na sve lažne izgovore i isprike koje si ponavljate.

Uz ploču se uvijek pronađe vremena

S obzirom na brojne obveze, najveći problem kandidatima stvara vrijeme. Upravo zato je Igor savjetovao da nabave ploču na kojoj će ispisivati dnevne i tjedne liste s obvezama i zadacima. Više o programu “Mršavimo zajedno” saznajte na www.zdravakrava.hr.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mazaluna 30.05.2012.

    Isusek,isusek kak me taj Meštrović nervira.Cijeli život cvili o dijetama i slićno a ne zapita se zakaj još sada u poznim godinama vodi emisiju Dobro jutro Hrvatska???

Komentiraj...
Vidi sve komentare