Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Psihopravila dijete: Mršavljenje je lakše ako se 'grijeh' planira

Psihopravila dijete: Mršavljenje je lakše ako se 'grijeh' planira
1

Inzistiranje na savršenstvu sabotira vašu motivaciju, a dulje se ustraje uz dnevne, tjedne, ali i dugoročne ciljeve, savjetuje sportski psiholog Igor Čerenšek

VIDEO

Svaka dijeta ima početak i kraj - ne dopustite da kraj bude onda kad ne uspijete ili odustanete. 

Za početak potrebno je odrediti dugoročne, ali i tjedne ciljeve koji će vas držati na pravom putu. Jedino tako možemo biti sigurni da ćemo uspjeti, prvo je zlatno pravilo motivacije sportskog psihologa Igora Čerenšeka. Svako jutro ustanite i pogledajte se u zrcalo. Ako ste zadovoljni slikom, pokušajte je zadržati što dulje; ako niste, vrijeme je za promjene. A najbolje što možete učiniti i tijelu i umu je početi vježbati. Bolje od toga je samo početi vježbati - danas. Postoji mnogo pravih načina kako smršavjeti i izgledati kako vi to želite. Tajna uspješnog vježbanja i dijete je sloboda izbora - do cilja ima mnogo putova, ali još je više stranputica. Ponekad se čini da se okolnosti same mijenjaju, no mi smo odabrali put. 

Zato je pametnije planirati propust u dijeti nego dopustiti da nam se dogodi u nezgodnom trenutku. Tako imamo kontrolu i nad pogreškama. 

Napredak usrećuje više od savršenstva

I muškarci i žene željeli bi izgledati besprijekorno. No malo tko traži partnera savršenog izgleda, a još ih rijetki i pronađu. Sretni su oni koji naiđu na ljude koji su zadovoljni sobom te i dalje rade na sebi - i tjelesno i mentalno. 

Perfekcionizam uništava volju

Oni koji teže savršenstvu ostavljaju mjesta za bezuvjetnu sreću. Oni koji inzistiraju na savršenstvu gotovo nikad nisu sretni. Ako želite biti sretni izgledom i motivirani za rad na njemu, budite zadovoljni uloženim trudom.

Najbolja vježba je ona današnja

Ako prihvatite da svaki dan dolazi samo jedanput i da nema popravaka, povratka unatrag, reprize ni pauze, tad je najbolja dijeta ona u kojoj napraviš sve što možeš danas. Sretan si jer si dao sve od sebe što motivira da i sutra učiniš isto.

Svatko je kovač svojih okolnosti

Ako želite redovito vježbati, ali doista vas nevjerojatne stvari gotovo svakodnevno sprečavaju u vašem naumu, možda je vrijeme da i vi učinite nevjerojatno. Počnite vježbati bez obzira na sve lažne izgovore i isprike koje si ponavljate.

Uz ploču se uvijek pronađe vremena

S obzirom na brojne obveze, najveći problem kandidatima stvara vrijeme. Upravo zato je Igor savjetovao da nabave ploču na kojoj će ispisivati dnevne i tjedne liste s obvezama i zadacima. Više o programu “Mršavimo zajedno” saznajte na www.zdravakrava.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'