To je to što me zanima!

'Put je dobar izgovor da na dva mjeseca pobjegnem od kuće'

Na put krećem sa snimateljem, fotografom i spasiocom, a želio bih poput Forresta Gumpa okupiti što veći broj sudionika. Svi su pozvani da se pridruže - kaže Lacko
Vidi originalni članak

Oduvijek sam želio promovirati Hrvatsku, a projekt ‘Welcome’ je idealna prilika za to. Okupio sam ekipu i opremu i spreman sam za putovanje, rekao je 33-godišnji Daniel Lacko, koji će u utorak 5. travnja iz Savudrije krenuti na 2500 kilometara i dva mjeseca dug put do Dubrovnika.

- Ma, iskreno, trebao mi je dobar izgovor da na dva mjeseca ‘pobjegnem’ od kuće pa sam spojio ugodno s korisnim - našalio se Lacko.

U suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom svoju rutu prijeći će pješice, biciklom i kajakom. Nosit će GPS odašiljač i kako će napredovati kroz more, planine i ceste prema Dubrovniku, tako će se na stranicama www.welcome.hr na karti Hrvatske iscrtavati riječ “welcome”. Tako će turistima prirediti doslovce najveću dobrodošlicu uoči početka turističke sezone

- Na put krećem sa snimateljem, fotografom i spasiocom, a želio bih poput Forresta Gumpa okupiti što veći broj sudionika. Svi su pozvani da nam se pridruže i odrade barem mali dio puta. Obećajem im da će se odlično zabaviti - rekao je Daniel.

Cilj njegova pothvata je predstaviti Hrvatsku kao idealnu zemlju za sve vrste aktivnog, ležernog i avanturističkog turizma.

Putovanje samo na sirovu snagu

Nema ‘švercanja’, koristim samo nemotorizirana ‘prometala’, kroz smijeh je rekao Daniel. Od Savudrije do Dubrovnika će hodati, biciklirati i veslati u kajaku.

‘Dobrodošlica’ kroz svih osam nacionalnih parkova

Daniel će na 2500 km dugom putu prijeći i otoke Krk, Cres, Lošinj, Pag, Dugi Otok, Brač i Hvar, a predstavit će svijetu i sve hrvatske nacionalne parkove. Penjat će se po Učkoj i Velebitu, a na njega i njegovu ekipu pazit će članovi Gorske službe spašavanja.

Više o projektu čitajte na www.welcome.hr .

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare