To je to što me zanima!

Radite 'pozdrav Suncu': Vježba u jogi odlična za početak dana

Svaki završetak slijeda asana predstavlja savršen krug, ciklus koji se ponavlja. Ovu vježbu najbolje je raditi ujutro u vrijeme izlaska sunca i to tako da ste licem okrenuti prema istoku
Vidi originalni članak

Radi se o dinamičnom slijedu asana, položaja u jogi koji zagrijavaju tijelo i bude ga, smiruju um, poboljšavaju cirkulaciju, čine kralježnicu i mišiće snažnijima, poboljšavaju rad pluća, probave i cijelog endokrinog sustava, doprinose boljem radu srca i dugovječnosti...

'Pozdrav Suncu' trebali biste napraviti svako jutro - nema boljeg početka dana, a potrošit ćete samo 15-ak minuta vremena.

Prema stručnjacima za jogu, svaki 'pozdrav Suncu' počinje se i završava u položaju kojeg zovu 'samasthiti' - s rukama sklopljenima kao za molitvu i to u visini srca.

Svaki završetak slijeda asana predstavlja savršen krug, ciklus koji se ponavlja. Ovu vježbu najbolje je raditi ujutro u vrijeme izlaska sunca i to tako da ste licem okrenuti prema istoku. Preporuka je ponoviti cijelu vježbu 12 puta, prenosi Atma.

Pogledajte u videu kako raditi 'pozdrav Suncu':

ZATVORITE OČI Umirujuća muzika koja će vas opustiti nakon stresnog dana

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 06.03.2020.

    Ja sunce pozdravim šalicom kave.☕🍀

  • Mthesecond 06.03.2020.

    Nekad davno sam ga radio,dok sam otkrivao,testirao ove I one vjezbe,u sklopu nekih vjezbi, I mogu preporuciti,super stvar 👍 Bas za razgibati se I super osjecaj poslije..Mislim da sam bio pionir ovog pozdrava kod nas 😃 Tad jos vjezbanje nije bilo toliko popularno ko danas :)))

  • eho_ 06.03.2020.

    Svaki dan!!💛🌞☀️🥰

Komentiraj...
Vidi sve komentare