To je to što me zanima!

Rajski desert: Krafne s tijestom od jagoda koje se peku u pećnici

Jagode u krafnama zvuče kao raj za vaše nepce, a sada ih možete i sami pripremiti bez odlaska u obližnju slastičarnu. Ako kod kuće imate kalup za krafne, onda je ovo idealan recept za vas
Vidi originalni članak

Ove pečene krafne od jagoda su ukusne! Domaće krafne uglavnom radimo vikendom i praznicima kada imamo vremena. No, ovo je jednostavnije nego što mislite, samo uzmite kalup za krafne s rupom u sredini i slijedite ovaj recept. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

  • Neslani maslac
  • Biljno ulje
  • 3/4 šalice šećera
  • Jaja
  • Ekstrakt vanilije
  • Mlijeko
  • Višenamjensko brašno
  • Prašak za pecivo
  • Sol
  • Svježe jagode

Za glazuru:

  • Šećer u prahu u prahu
  • Mlijeko

Upute:

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva Celzijevih. Poprskajte posude za krafne s neprianjajućim sprejem za pečenje. U veliku posudu za miješanje dodajte brašno, prašak za pecivo i sol. Miješajte da se sjedini i ostavite smjesu sa strane.

U posebnu posudu dodajte mlijeko, ulje, šećer, jaje, maslac i vaniliju. Miješajte dok se potpuno ne sjedini. Dodajte suhe sastojke u mokre. Zatim dodajte boju za hranu (nije obavezno). Miješajte dok se ne sjedini. Dodajte jagode i umiješajte u tijesto. Žlicom dodajte tijesto u posudu za krafne. Pecite 9-10 minuta dok čačkalica ne izađe čista. Ostavite da se ohlade 10 minuta.

JEDNOSTAVNO, A UČINKOVITO Odstranjivač plijesni možete napraviti i sami - od tri sastojka

Za glazuru: U srednje velikoj posudi umutite šećer u prahu i mlijeko. Stavite komad folije ispod rešetke s krafnama kako biste lijepo raspršili glazuru. Izlijte glazuru iz posude na krafne, piše Kitchen fun.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 07.03.2021.

    Ovo je odlicno mljac

Komentiraj...
Vidi sve komentare