Lifestyle

Komentari 1

Rajski desert: Krafne s tijestom od jagoda koje se peku u pećnici

Rajski desert: Krafne s tijestom od jagoda koje se peku u pećnici

Jagode u krafnama zvuče kao raj za vaše nepce, a sada ih možete i sami pripremiti bez odlaska u obližnju slastičarnu. Ako kod kuće imate kalup za krafne, onda je ovo idealan recept za vas

Ove pečene krafne od jagoda su ukusne! Domaće krafne uglavnom radimo vikendom i praznicima kada imamo vremena. No, ovo je jednostavnije nego što mislite, samo uzmite kalup za krafne s rupom u sredini i slijedite ovaj recept. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Sastojci:

Za glazuru:

Upute:

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva Celzijevih. Poprskajte posude za krafne s neprianjajućim sprejem za pečenje. U veliku posudu za miješanje dodajte brašno, prašak za pecivo i sol. Miješajte da se sjedini i ostavite smjesu sa strane.

U posebnu posudu dodajte mlijeko, ulje, šećer, jaje, maslac i vaniliju. Miješajte dok se potpuno ne sjedini. Dodajte suhe sastojke u mokre. Zatim dodajte boju za hranu (nije obavezno). Miješajte dok se ne sjedini. Dodajte jagode i umiješajte u tijesto. Žlicom dodajte tijesto u posudu za krafne. Pecite 9-10 minuta dok čačkalica ne izađe čista. Ostavite da se ohlade 10 minuta.

Za glazuru: U srednje velikoj posudi umutite šećer u prahu i mlijeko. Stavite komad folije ispod rešetke s krafnama kako biste lijepo raspršili glazuru. Izlijte glazuru iz posude na krafne, piše Kitchen fun.

Najčitaniji članci