To je to što me zanima!

Ratni bunker u Francuskoj je pretvorio u pansion za 8 ljudi

U Saint-Pabuu, na bretonskoj obali, betonski bunkeri napola su ukopani duž pješčanih plaža. Serge Colliou kupio je zemljište oko jednog od njih i pretvorio ga u pansion za do osmero ljudi
Vidi originalni članak

Bunker na sjeveru Francuske koji su sagradili njemački vojnici tijekom Drugog svjetskog rata obnovljen je i pretvoren u podzemni pansion.

POGLEDAJTE VIDEO: Šokirao ju apartman u Brseču

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sjeverna francuska obala i dalje je prepuna utvrda koje je za sobom ostavila njemačka vojska, koja je sagradila tzv. Atlantski zid kako bi se obranila od savezničkih snaga.

GUŽVA OKO ARENE Kiša otjerala turiste s plaža u Puli, svi obilaze znamenitosti

U Saint-Pabuu, na bretonskoj obali, betonski bunkeri napola su ukopani duž pješčanih plaža na području koje je nekoć bilo radarska postaja. Serge Colliou kupio je zemljište oko jednog od njih i 18 mjeseci iskapao i obnavljao strukturu površine 400 metara četvornih, pretvorivši je u pansion za do osmero ljudi, s barom i dnevnim boravkom.

- Adaptirali smo bunker zadržavši specifičan ugođaj. Željeli smo zgradi podariti drugi život, jer nećemo živjeti u prošlosti zauvijek. Sačuvali smo neke aspekte, znate gdje se nalazite, postoje povijesni ostaci, ali to nije muzej - rekao je.

KLASIČAN MOTIV Mornarske pruge u gradu: 7 super elegantnih kombinacija

Na rat u bunkeru L479 podsjećaju kacige, replike pušaka i znakovi na zidovima. I njemački i francuski gosti odsjeli su u pansionu otkako je otvoren prije godinu dana, rekao je Colliou.

Neki gradonačelnici pokušali su ukloniti bunkere i druge ostatke rata s obale, u slučaju da budu opasni za plivače.

Drugi u Saint-Nazaireu, La Rochelleu, Brestu i drugim područjima upustili su se u obnovu povijesnih lokacija.

UŠTEDITE NOVAC Kupujete automobil? Evo na što morate posebno obratiti pažnju

- Počinjemo čuvati te poznate bunkere i to je dobro, ali ne možemo ih spasiti sve - rekao je Herve Farrant, stručnjak za bunkere i pisac koji ih je počeo istraživati 1980-ih.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 24.08.2021.

    Hotel ispod zemlje

Komentiraj...
Vidi sve komentare