To je to što me zanima!

Ražnjići bez mesa: Rado ih jedu mnogi koji nisu vegetarijanci

Ovi slasni ražnjići rade se u pećnici, ali bez problema mogu i na roštilj. Dobar su izbor za vruće ljetne dane jer su puno laganiji za probavu od mesa
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • crveni luk
  • bijeli luk
  • 2 tikvice
  • 2 žute paprike
  • 2 crvene paprike
  • 100 g mini rajčica
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • žlica limunovog soka
  • žlica aromatičnog octa
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • prstohvat šećera
  • 2 žlice peršina

Priprema:

Izrežite povrće na ploške, a rajčice na polovice. Drvene štapiće namočite u vodu i nabodite na njih pripremljeno povrće. Poslažite ražnjiće na zdjelu za pečenje premazanu maslinovim uljem i stavite u zagrijanu pećnicu na 200°C. Pecite oko 20 minuta dok povrće ne omekša i zarumeni se.

Sok koji su pustili izmiješajte s preostalom  maslinovim uljem, limunovim sokom, aromatičnim octom, protisnutim češnjakom, šećerom, solju i paprom. Miješajte pjenjačom dok se svi sastojci sjedine, pa preljev ravnomjerno prelijte preko ražnjića. 

Idi na 24sata

Komentari 50

  • INDODA9 14.07.2016.

    Umjesto rajčice, staviti ploške patliđana, te između odabranog povrća nabosti svinjske komadiće mesa od vrata:))

  • INDODA9 14.07.2016.

    Ipak biram mesne ražnjiće, bolje sjedne žuja!:))

  • _Varešak_ 14.07.2016.

    Ražnjići bez mesa,hvala ne.

Komentiraj...
Vidi sve komentare