Ovi slasni ražnjići rade se u pećnici, ali bez problema mogu i na roštilj. Dobar su izbor za vruće ljetne dane jer su puno laganiji za probavu od mesa
RECEPT
Ražnjići bez mesa: Rado ih jedu mnogi koji nisu vegetarijanci
Sastojci:
- crveni luk
- bijeli luk
- 2 tikvice
- 2 žute paprike
- 2 crvene paprike
- 100 g mini rajčica
- 5 žlica maslinovog ulja
- žlica limunovog soka
- žlica aromatičnog octa
- 2 češnja češnjaka
- sol
- papar
- prstohvat šećera
- 2 žlice peršina
Priprema:
Izrežite povrće na ploške, a rajčice na polovice. Drvene štapiće namočite u vodu i nabodite na njih pripremljeno povrće. Poslažite ražnjiće na zdjelu za pečenje premazanu maslinovim uljem i stavite u zagrijanu pećnicu na 200°C. Pecite oko 20 minuta dok povrće ne omekša i zarumeni se.
Sok koji su pustili izmiješajte s preostalom maslinovim uljem, limunovim sokom, aromatičnim octom, protisnutim češnjakom, šećerom, solju i paprom. Miješajte pjenjačom dok se svi sastojci sjedine, pa preljev ravnomjerno prelijte preko ražnjića.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku