To je to što me zanima!

Recept za napitak od lubenice i bosiljka koji je savršen za oporavak tijela nakon vježbanja

Lubenica se sastoji od 90 posto vode i prirodno je bogata elektrolitima poput kalija i magnezija, koji pomažu vašem tijelu da održi zdravu ravnotežu tekućine. Bosiljak je izuzetno bogat antioksidansima
Vidi originalni članak

Radi se o receptu iz knjige 'Beauty Water' autorice Tori Holmes za napitak koji, osim što hidratizira tijelo, opskrbljuje ga i s magnezijem, kalijem i solju, posebno nakon napornog vježbanja ili tijekom ljetnih mjeseci dok se puno znojimo.

POGLEDAJTE VIDEO Top savjeti kako izabrati pravu lubenicu:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Minerali su, kaže ova autorica, temelj pravilne hidratacije, jer ju održavaju na optimalnoj razini pomažući da kisik pravilno cirkulira cijelim tijelom. Infuzija vode s mineralima bogatom lubenicom stvara prirodni balans elektrolita.

Lubenica se sastoji od 90 posto vode i prirodno je bogata elektrolitima poput kalija i magnezija, koji pomažu vašem tijelu da održi zdravu ravnotežu tekućine. Svoju crvenu boju dobiva iz visokih razina likopena, moćnog antioksidansa koji se nalazi i u rajčici. I bosiljak je izuzetno bogat antioksidansima, a sadrži i magnezij te vitamin B6. Bosiljak jača imunitet, ima antibakterijski učinak i štiti od mnogih bolesti.

Recept za napitak od lubenice i bosiljka

Sastojci:

*šalica od 2,4 dl

  • 2 šalice narezane lubenice
  • sok i korica od pola limete
  • 20 listova bosiljka ili 2 velike grančice 
  • malo himalajske soli
  • 4 šalice vode

BEAUTY Evo zašto bi ljeti trebala umivati lice samo hladnom vodom

Postupak:

U staklenku slažite sve sastojke u slojevima počevši sa lubenicom, a potom je napunite vodom. Ostavite da odstoji u hladnjaku od 3 do 24 sata prije posluživanja.

Nakon što ga smiksate i procijedite, ovaj fini napitak u hladnjaku može stajati dva dana, prenosi mindbodygreen.com.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare