Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Evo zašto bi ljeti trebala umivati lice samo hladnom vodom

Evo zašto bi ljeti trebala umivati lice samo hladnom vodom

Zimski uvjeti na koži našeg lica ostavili su trag i pravo je vrijeme da je pripremimo za ljeto te joj vratimo zdravi sjaj. Promjena postojeće skincare rutine izuzetno je važna u ovim toplim danima. Donosimo ti nekoliko savjeta koje trebaš uvrstiti u svoju beauty rutinu kako bi spremno dočekala vruće ljetne dane

VIDEO

Prilagodi beauty rutinu ljetnim uvjetima

Baš kao i odjeća, u vrijeme ljetnih mjeseci tvoja rutina njege lica također treba biti laganija. Zato se prebaci na nježnije varijante proizvoda za čišćenje lica kao što su micelarne vode za uklanjanje šminke. Zbog vrućine i vlage ljeti treba omogućiti koži da diše, pa ulja i "teže" kreme za lice zamijeni laganijim kremama koje neće začepiti pore, a svejedno će licu pružiti dovoljnu hidrataciju. 

 

SPF zaštita je obavezna

SPF zaštitu trebaš koristiti tijekom cijele godine, osobito za ljetnih mjeseci, kad si češće vani na otvorenom i time izloženija štetnom UV zračenju. Budući da kreme za sunčanje nerijetko budu teške teksture, što mnogima ne odgovara jer, osim osjećaja težine na licu, mogu dovesti do začepljenih pora i uzrokovati akne, za svakodnevnu njegu odaberi laganiju hidratantnu kremu koja već sadrži SPF. Svakako odaberi proizvod sa zaštitnim faktorom 30 ili većim. 

 

Ne zaboravi na piling

Jedna od ključnih stavki njege kože lica je redoviti piling, koji pomaže koži da se obnovi tako što ubrzava proces odstranjivanja odumrlih stanica i nečistoća te je njeguje i revitalizira. Osim toga, redovitim pilingom omogućavamo drugim proizvodima za njegu da bolje prodru u pore i samim time imaju bolji učinak.

Piling za lice ne smije biti pregrub kako ne bi oštetio kožu, ali niti preblag jer onda nema nikakvog učinka. Zato isprobaj  baziran na organskoj riži i bio voću te je savršene teksture. Riža je odličan prirodni sastojak za eksfolijaciju kože, a  istodobno je blag i učinkovit, pa će tvoju kožu učiniti njegovanom i blistavom. Dolazi u tri varijante s tri različita učinka - , odnosno za normalnu, suhu i mješovitu kožu. Isprobaj onaj koji najviše odgovara tvojim potrebama i uživaj u savršeno njegovanoj i očišćenoj koži!

 

Prebaci se na laganiji make-up

Kao što preparativna kozmetika ljeti treba biti laganija, isto je i s dekorativnom. Omogući svojoj koži da diše tako što ćeš teške primere i pudere zamijeniti laganom bb kremom, koja će tonirati lice, ali će ga ostaviti i prozračnim. Ljeti bi uvijek trebalo vrijediti pravilo "manje je više" - malo tonirajuće kreme, bronzer ili rumenilo, maskara i ruž za usne sasvim su dovoljni da zablistaš, a neće začepiti pore. Koža će moći lakše disati i neće ti se sav make up "razliti" zbog visokih temperatura. Naravno, uvijek vodi računa o tome da uvečer prije spavanja skineš šminku, a ako pri ruci nemaš micelarnu vodu, posegni za vlažnim maramicama za skidanje šminke koje je uvijek dobro imati u torbi ili toaletnom ormariću. 

S maslinovim uljem ispolirajte namještaj, očistite vrtni alat...
S maslinovim uljem ispolirajte namještaj, očistite vrtni alat...

 

Umivaj se hladnom vodom

Za ljetnih mjeseci lice uvijek umivaj hladnom ili mlakom vodom koja će mu dati svježiji izgled i neće ga isušiti kao što je to slučaj s toplom vodom. Osim toga, hladna voda potiče cirkulaciju, pa će i tvoj ten odmah izgledati bolje, a ujutro pomaže smanjiti natečenost lica s kojom se mnoge žene suočavaju nakon ustajanja. 

 

Isprobaj osvježavajuću maglicu za lice

Maglica za lice u trenu će osvježiti i pružiti tvom licu osjećaj olakšanja za vrućih ljetnih dana. Možeš je pronaći u raznim varijantama, pa tako i u manjoj ambalaži, koja ti neće zauzeti mnogo mjesta u torbi, a bit će ti uvijek nadohvat ruke. Kad god osjetiš da ti lice "gori" i vapi za osvježenjem, posegni za maglicom i osvježi se. 

 

Uvijek imaj bocu s vodom pri ruci

I zadnje, ali najvažnije - hidratiziraj kožu iznutra. Ljeti se pojačano znojimo i potrebno je nadoknaditi izgubljenu tekućinu, a najbolji je način, naravno, piti mnogo vode. Zato uvijek sa sobom nosi bocu vode i svako malo popij gutljaj ili dva. Tijekom dana trebala bi popiti najmanje dvije litre, a poželjno je i više. Neka ti to postane navika i vidjet ćeš koliko će se hidratacija odraziti na izgled tvog lica - bit će svježije i punije, a i ti ćeš se osjećati bolje. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'