To je to što me zanima!

Recept za špekmez: Odličan je u hot dogu, ali i hamburgerima

Slatkastom brioš pecivu i hrenovki mogu se dodati špekmez, sir i čvarci, ne samo senf. Kao umak možete isprobati i marmeladu od ljubičastog luka i umak od trešnjaste rajčice
Vidi originalni članak

Popularni zagrebački kuhar Matija Nikolić iz Wok by Matija otkrio nam je recept za Špekmez, koji rado stavlja u mini hot dogove, koje je nazvao Poli dog i predstavio ih baš za navijače uoči Svjetskog prvenstva.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Sto grama slanine narežite na kockice, kao i luk te češnjak. Potrebna vam je velika žlica bagremova meda, nekoliko cherry rajčica, pelati, lovorov list i svježa čili papričica. Kad imate sve sastojke, popržite slaninu te je izvadite, a u masnoću dodajte luk, češnjak i med. Miješajte pa na to dodajte cherry rajčicu i pelate te prepržene kockice slanine. Dodajte lovorov list te sve sastojke kuhajte na laganoj vatri dok se ne pretvore u marmeladu - kaže nam Matija.

Hot dog se, tvrdi, može spremiti i "na drukčiji način", osim uz senf i majonezu. Slatkastom brioš pecivu i hrenovki mogu se dodati špekmez, sir i čvarci, ili marmelada od ljubičastog luka i umak od trešnjaste rajčice.

'OKUS JE SAVRŠEN' Tajni trik za pire krumpir kao iz snova - nikad nećete pogoditi o kojem sastojku se radi

Tko voli ljutkasto, može dodati Szechuan umak u kombinaciji s nasjeckanim jalapeño papričicama. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare