To je to što me zanima!

Recepti za odlične sladolede: Od čokolade, maslinovog ulja...

Mogućnosti su beskrajne. Za sladoled od karamele samo nasjeckajte karamelu u smjesu. Ako radite sladoled od banane, bananu stavite prvo u blender. Kod kokosa pazite da komadi budu sitni...
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:

3 POSLASTICE SA MRVLJENIM I MLJEVENIM OREO KEKSOM SPREMNE ZAČAS

Ljeto nam se bliži. Stoga je idealno vrijeme da isprobate recept za sladoled kod kuće sa minimalno sastojaka. 

POGLEDAJTE VIDEO: Zimski sladoled

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci

1 šalica vrhnja za šlag

½ žlice kristal šećera

½ žličice ekstrakta vanilije

Prstohvat soli

Recept

1. U posudu izlijte vrhnje za šlag, šećer, vaniliju i sol. Zatvorite posudu.

2. Snažno protresite dok se krema ne zgusne i skoro udvostruči u veličini, što bi trebalo trajati oko pet minuta. Znat ćete da ste gotovi kada se smjesa udvostruči u volumenu i kada je smjesa otvrdnula.

3. Zamrznite najmanje 3 sata. Onda jedite. 

Ako želite još zasladiti ovaj sladoled evo vam par ideja što možete još dodati:

1. Sladoled od bobičastog voća

Ako želite sladoled od bobičastog voća, pomiješajte ½ šalice svježih bobica i dodajte ih smjesi prije nego što je zamrznete. 

2. Čokoladni kikiriki maslac sladoled

U smjesu dodajte 1 žličicu maslaca od kikirikija i protresite. Ako želite da se čokolada izmiješa, iscijedite 1 žličicu sirupa. Ali ako želite postići efekt mramora, na kraju vrtite sirup i žlicom brzo promiješajte smjesu.

3. Sladoled od čokolade i orašastih plodova

Dodajte 1 žlicu bilo koje vrste orašastih plodova koju odaberete. Dodajte komadiće čokolade. Napomena: Čokoladne mrvice biti će bolje od komada čokolade. 

4. Sladoled od maslinovog ulja

Dodajte 1 žlicu maslinovog ulja, što će sladoled učiniti kremastim. Zagrijte pola kreme i dodajte četiri grančice svježeg ružmarina. Procijedite, ohladite, dodajte, protresite, zamrznite i pojedite.

Mogućnosti su beskrajne. Za sladoled od karamele samo nasjeckajte karamelu u smjesu. Ako radite sladoled od banane, bananu stavite prvo u blender. Kod kokosa pazite da komadi budu sitni i fini. Bit će ukusno što god dodali. To je sladoled.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:

MOŽETE ODRŽATI REŽIM ZDRAVE PREHRANE I DOK RADITE KOD KUĆE

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare