To je to što me zanima!

Rezanci s umakom od bundeve i kaduljom - kušajte nešto novo

Ako ne jedete meso ili želite odmoriti želudac od njega, tu je odličan recept za tjesteninu kakvu možda još niste kušali. Ovo jelo odlično je za svako doba dana jer je lako probavljivo
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 žlice maslinova ulja
  • nekoliko listova svježe kadulje ili žličica usitnjene suhe
  • 1 rajčica
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1 žličica mljevene crvene paprike (po želji, slatke ili ljute)
  • sol
  • papar
  • 2 šalice povrtnog temeljca
  • 250 grama širokih rezanaca
  • kilogram bundeve

Priprema: 

Pristavite vodu s malo soli i stavite rezance da se skuhaju. U međuvremenu napravite preljev od bundeve: U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa popržite listiće kadulje. Kad zamiriše i postane hrskava, izvadite je i ostavite sa strane. Ako koristite usitnjenu suhu kadulju, ostavite je u tavi. 

Očistite rajčicu i narežite je na kockice. Očistite bundevu i narežite je na kockice pa oboje ubacite u tavu i pirjajte na laganoj vatri. Dodajte nasjeckani češnjak, papriku, sol i papar pa pržite desetak minuta na srednjoj temperaturi.

OKUS STARIH VREMENA Sočan goveđi odrezak s lukom po receptu naših baka - jele su ga uz tjesteninu ili varivo

Potom dodajte povrtni temeljac i kuhajte bundevu oko 20 minuta, dok ne omekša i dok voda u potpunosti ne ispari. Maknite tavu sa štednjaka i, kad se ohladi, usitnite bundevu štapnim mikserom ili gnječilicom za pire krumpir.

Procijedite tjesteninu i pomiješajte s bundevom pa po potrebi začinite i dodajte žlicu-dvije vode u kojoj se tjestenina kuhala, da malo razrijedite sos od bundeve. Na kraju začinite proprženim listićima kadulje ili s malo papra.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • VOLBEAT 23.01.2021.

    Ovo čak i nije loše..

Komentiraj...
Vidi sve komentare