Lifestyle

Komentari 4

Sočan goveđi odrezak s lukom po receptu naših baka - jele su ga uz tjesteninu ili varivo

Sočan goveđi odrezak s lukom po receptu naših baka - jele su ga uz tjesteninu ili varivo

Svaki odrezak se s jedne strane pobrašni pa stavi na vruću mast. U staroj kuharici 'Knjiga za svaku ženu' iz 1952. godine savjetuju peći meso naglo 'na otvorenoj vatri u tavi od crnog lima'

Sastojci:

Postupak:

Izrežite meso na deset odrezaka i dobro ih istucite batom pa posolite. Svaki odrezak samo s jedne strane stavite na brašno. Pecite ih na vrućoj masti tako da je površina na kojoj je brašno okrenuta prema gore. U staroj kuharici 'Knjiga za svaku ženu' iz 1952. godine savjetuju peći meso 'na otvorenoj vatri u tavi od crnog lima'.

Kad odresci porumene s donje strane, treba ih okrenuti tako da i druga strana dobije lijepu rumenu boju. Meso se mora peći naglo, da izvana bude rumeno, a iznutra sirovo. Gotovi odresci slažu se u lonac, a na mast se tad stavi luk koji se prži dok malo ne požuti. Nakon toga se luk doda mesu.

Tava se ispere vrućom vodom koja se ne baca već se ulije u lonac s mesom, poklopi i stavi na vatru da se pirja dok meso ne postane mekano. Ovo jelo se, po savjetu naših baka, posluživalo uz tjesteninu ili varivo.

Najčitaniji članci