To je to što me zanima!

Rijetko viđeni prizori iz života: Fotke koje morate pogledati...

U doba nesigurnosti, strahova i crnih scenarija lijepo je podsjetiti na čudo života koje nas zapravo svakodnevno okružuje, samo se treba dobro zagledati i otvoriti horizonte
Vidi originalni članak

Svijet je intrigantno mjesto. Međutim, naš svakodnevni život ponekad čini da to lako zaboravljamo. Da vas podsjetimo na zanimljivosti oko nas, sastavili smo kolekciju rijetko viđenih prizora koji podsjećaju na ljepšu stranu prirode života.

Ovaj morski puž, koji liči na list, može preživjeti bez jela devet mjeseci, jer je sposoban za fotosintezu te je primjer nevjerojatne prilagodljivosti bića.

Beba za koju je roditeljima rečeno da postoje male šanse da preživi - uspjela je, a prizor je snimljen neposredno nakon rođenja.

Malo tko zna, ali ovo je prizor nekih zrna pijeska povećanih i do 300 puta, a fotografirao ih je znanstvenik i entuzijast Gary Greenberg.

Ovako izgleda Sunce snimljeno kroz UV leću, a nastala je na NASA-inom svemirskom brodu.

KAKO SE ŽIVJELO Čudesne fotografije: 12 rijetko viđenih prizora iz 20. stoljeća

Ovo je lice mrava pod elektronskim mikroskopom, a pruža posve drugačiju perspektivu na često viđene i dobro nam poznate životinje.

Ovo je pisaći stroj glazbe: kako je glazba zapisivana prije računala. Uređaj se 1950-ih prodavao za oko 250 dolara, a danas ih je svega nekoliko i svjedok su melodije nekog drugog doba.

Mutirana tratičnica otkriva nam savršenstvo prirode čak i kad stvari ne idu 'po planu'.

Ono što djeluje kao hrpa razbacanog stakla zapravo su komadi leda na jezeru Michigan.

Točno podrijetlo Baškirskog kovrčavog konja jedna je od najvećih misterija svijeta konja. Konji s kovrčavim krznom zasigurno su drevna pasmina. 

Ovaj tuš prirodna je formacija nastala u pećini, a djeluje toliko lijepo da je nevjerojatno kako je samo nastao.

Ginendromorf je organizam koji sadrži muške i ženske karakteristike. Ali ovaj leptir je bilateralni, što znači da je jedna polovica potpuno ženska, a druga polovica potpuno muška.

Kamenje na Bajkalskom jezeru s vremena na vrijeme zagrijavaju se od sunčeve svjetlosti i rastope led ispod sebe. Nakon što sunce zađe, led se opet učvrsti, stvarajući tako malo postolje za stijenu iznad sebe.

RUSKI OJMJAKON Na minus 50: Kako je živjeti u najhladnijem gradu na svijetu

Procvjetali tulipani pod slojem snijega dokaz su kako život uvijek pronađe svoj put.

Prozirna riba za koju stručnjaci vjeruju da je pripadnik vrste Salpa maxima koja obitava u gornjim slojevima oceana gdje sunčeva svjetlost uvijek može prodrijeti, a 'prozirnost' je dio kamuflaže ovog ranjivog stvorenja.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 14.03.2020.

    Nikad ne bih rekla da se u zrncima pijeska može kriti takva ljepota.

  • alice111 14.03.2020.

    tulipani

  • 14.03.2020.

    Kako sladak konjić))

Komentiraj...
Vidi sve komentare