To je to što me zanima!

Roba vam je zadimljena po roštilju? Riješite se mirisa uz ovaj vrlo jednostavan i brz trik

Ako ste roštilj majstor, vjerojatno znate koliko se lako miris dima uvuče u odjeću. Postoji nekoliko načina na koje ćete se bez imalo muke riješiti mirisa, a jedan je najjednostavniji
Vidi originalni članak

Mirisu dima od roštilja, koji se prilijepi za odjeću, nemoguće je pobjeći i jednako ga je teško ukloniti. Stručnjak za čišćenje, Deyan Dimitrov kaže kako pretjerano pranje odjeće nije dobro za dugotrajnost pa ako je odjeća čista da ju prozračite prije nego je stavite u perilicu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako biste brzo uklonili zadimljeni miris iz odjeće, Dimitrov predlaže da je objesite u kupaonici dok se tuširate. Para će opustiti vlakna tkanine i 'izvući' neželjene mirise. 

PROUČITE APLIKACIJE Prvi mobitel ili pametni sat: Vodič kroz prednosti i mane te na koji način zaštititi mališane

Još jedno brzo rješenje je domaći sprej za osvježavanje tkanine. Destilirani ocat djeluje kao prirodni deodorans. Pomiješajte ga s vodom i nekoliko kapi esencijalnog ulja za ugodniji miris, a zatim poprskajte odjeću.

Ako perete odjeću u mašini pokušajte je prvo staviti u vrećicu sa sodom bikarbonom i ostavite preko noći jer će prah pomoći u upijanju neugodnih mirisa. Zatim u pranje dodajte pola šalice limunovog soka ili votke. Tako će odjeća biti čista i mirisati svježe, piše Mirror.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Tiha Žena 01.06.2021.

    Super je ovo s vlagom u kupaonici, onda imate i smrdljivu kupaonicu i ručnike. A ovo sa špricanjem....aha kako ne. Ako je nešto smrdljivo i zmazano - to se pere

  • 31.05.2021.

    Ma glupost ,u mašinu odma na pranje

  • nap 31.05.2021.

    cimet pomaze

Komentiraj...
Vidi sve komentare