To je to što me zanima!

Roditelji provedu čak 82 dana godišnje uspavljujući djecu...

Novopečeni roditelji provode po pet sati i 25 minuta dnevno pokušavajući uspavati svoje novorođenče, a to rade vožnjom uokolo, hodanjem ili čitanjem
Vidi originalni članak

Bez obzira na to koliko ste dobri u mijenjanju pelena ili reagiranju na djetetov plač, postoji jedna stvar s kojom se svaki roditelj bori - a to je njihovo malo dijete zaspi i pruži roditelju prijeko potreban mir i tišinu.

Otkriveno je da roditelji provode 1977 sati godišnje uspavljujući svoje dijete, a to je godišnje oko 82 dana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ovakve rezultate dobilo je istraživanje Sleep Junkieja, u kojem su ispitali roditelje koji su imali dijete u posljednjih 18 mjeseci da opišu svoj tipičan dan.

Novopečeni roditelji provode po pet sati i 25 minuta dnevno pokušavajući uspavati svoju bebu, a to vrijeme se tijekom godine brzo sakupi.

Također, roditelji imaju prilično zanimljive načine za uspavljivanje. Primjerice, to rade vožnjom uokolo, hodanjem ili čitanjem priče za laku noć.

U prosjeku, roditelji su rekli kako su proveli 41 minutu dnevno vozeći se u nadi da će im dijete moći zaspati. Takođr oko sat i 20 minuta na dan su hodali s djetetom u rukama kako bi ga uspavali, što iznosi skoro sedam kilometara.

ŽIVOTNE VJEŠTINE Djeca moraju naučiti slušati i znati kako biti dobri prijatelji

Roditelji koji čitaju, to rade oko 34 minute na dan i u prosjeku pročitaju 17 stranica svaki dan. 

Budući da oko male bebe uvijek ima posla, tu je i kupanje, hranjenje, nošenje zbog podrigivanje, presvlačenje i sl, pa roditelji novorođenčadi samo pet posto svog dana potroše na sebe. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako ovo čitate, poruka je jasna, uvijek pokušajte odvojite barem malo vremena za brigu o sebi, kao i o svom mališanu, ako ste u mogućnosti naravno, piše Mirror.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Brucka 12.09.2019.

    Nema to kod nas-zna se u krevet i spavat-šta ja tebe imam lilat 4h-i gotovo znaju svoj red-tu i tamo legnem kod njih da se izmazim 15ak min da ispričamo o danasnjem danu ili imaju neka pitanja-dokazano ako djecu nesto muči a neznaš kako da ti to kazu a i da ih pitas tesko da bi ti mozda se otvorili-lijepo navece legnes pored njih gledas i sutis i za divno cudo uvijek pocnu pricati o onom sta ih muči eventualno neki problem ako imaju npr.u školi itd!!!

  • zvrkicaa 11.09.2019.

    Sa prvih troje mi uglavnom bila tlaka, sa ovim zakašnjelim malim uživam, pjevušit, igrat se, uspavljivati...:)

  • vuki_fuki 11.09.2019.

    Ja u godini 365 dana

Komentiraj...
Vidi sve komentare