To je to što me zanima!

Roksanda Ilinčić kraljica je elegantnog, fluidnog stylinga

Roksanda je na londonskom tjednu mode predložila kolekciju za jesen 2020. s naglaskom na maxi haljine od mekanih i fluidnih materijala. Njezin idealan styling je onaj višeslojni, uokviren volumenom
Vidi originalni članak

Roksanda Ilinčić, dizajnerica srpskog porijekla koja već godinama u Londonu gradi izvrsnu svjetsku karijeru te je miljenica brojnih zvijezda, donosi nove ideje za jesen 2020. Fluidnost je ključ njezine siluete koja je predstavljena u instituciji Foreign & Commonwealth Officea, čiji je impresivan prostor bio ukrašen velikim trakama od višebojne mreže. Eteričnost uređenja interijera nastavlja se na nježnost tekstila kojeg Roksanda, ljubiteljica boja, donosi u svakoj kolekciji.

Jedna je od onih koja gradi svoj stil te uspješno zaobilazi trendove. Svaka Roksandina kolekcija otkriva DNK brenda, a naklonost volumenu njegovala je i prije nego je taj pristup osvojio svjetsku scenu. Od garderobe zahtijeva praktičnost, no opet inzistira na raznim tonovima, ponekad isticanju struka i definitivnoj udobnosti.  

Autorica je inspirirana patchwork tekstilom te evocira doba hipija, a u današnjim modnim okvirima prava je boho ikona. Ležernost forme njezinih kreacija privlači dame koje žele biti luksuzno i udobno odjevene. Ljubiteljica njezina dizajna je i slavna glumica Cate Blanchett (gore na fotografiji u plavom odijelu).

Kad predlaže odijelo, Roksanda ga donosi u čistoj, jednostavnoj varijanti s voluminoznim sakoom, ispod kojeg izviruju dugačke rasplesane rese. Bitno joj je da svaki outfit ima dozu dinamike.

Dame koje vole birati njezine kreacije za crveni tepih uskoro će naručivati kreacije u znaku volana, koji se često pojavljuju, u raznim dimenzijama, u radu ove poznate londonske dizajnerice. Naravno, tu je i sočna doza pigmenta.

Inspiracija osamdesetima i SF serijama vidljiva je u dvobojnim kompletima. U ovom slučaju radi se o bluzi i hlačama koje se baziraju na stilskom zakonu o volumenu i slobodi pokreta.

Army stil u trendu je i kroz apstraktne motive, a Roksanda uz ovaj vojnički chic predlaže i tamne čizme sa širokim resama, koje se skupljaju ispod koljena, kreirajući mali ženstveni volan.

Uz najmekše svile, u kolekciji se pojavljuju i pletenine u varijanti patchworka. Još jedna inspiracija hipijima i sedamdesetima, kad je tekstil bio posebno šaren.

Fluidan color-block u kontrastu sunčane i tamne nijanse zasigurno će se naći na jednom od crvenih tepiha. Na ovoj haljini očita je Roksandina ljubav prema inovativnoj konstrukciji.

Smeđa je hit sezone, a njezina će se atraktivnost nastaviti i sljedeće jeseni. Roksandine jakne djeluju poput popluna s rastopljenom čokoladom. Pa naravno, kod ove autorice sve mora imati predznak udobnosti i mekoće.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Harvey (W)Einstein 17.02.2020.

    zanimljivo iskorištene zavjese....

  • morana1 17.02.2020.

    Sviđa mi se - moderno, šareno, urbano, nosivo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare